Огнян Герджиков: Собственик на акциите на “Левски” е Георги Попов

0
100
Герджиков
Огнян Герджиков

Представеното като “джиро” е пунта мара, смята юристът

Това, което видях и беше представено като “джиро“, всъщност не е никакво джиро, а пунта мара. Защото една ценна книга, каквито са акциите, се джиросва на гърба. Това заяви в ефира на bTV юристът проф. Огнян Герджиков по повод прехвърлените акции на ПФК “Левски“ на премиера Бойко Борисов.

,,Когато има много джира и този гръб не стига, се залепва един бял лист, който се нарича алонж, и на него продължават джиросванията. Трябва да има единен документ, не могат да бъдат два документа, защото все пак трябва да се проследи непрекъснатият ред на джирата, а това при отделните документи няма как да стане. Че с такива джиросвания освен на Борисов, “Левски“ може да се предпише на Путин или на Тръмп. Това не е нищо, освен удар във въздуха“, разясни проф. Герджиков.

,,Това, което мога да кажа със сигурност, е, че собственик на “Левски“ си остава Георги Попов. Категоричен съм!“, допълни той.

,Дали е направено умишлено или не, не мога да кажа. Може би е направено от недостатъчно знание, тъй като джирото се прави много по-простичко. Но дори да бъде направено и по правилния ред, Борисов трябва да се впише в книгата на акционерите. В противен случай той няма никакво задължение към тези акции, ако не е вписан в книгата на акционерите. Това е, има права, но не и задължения“, каза в заключение проф. Герджиков.