Прокуратурата вече проверява думите на премиера за „наркотрафикантите“ в парламента

Сигналите били от "Боец" и "Възраждане"

0
138
цветанов
Румяна Арнаудова

Сигнал от БСП обаче не бил получаван при Цацаров

Парламентарната група на БСП сезира в сряда главния прокурор Сотир Цацаров за думите на министър-председателя Бойко Борисов, че „в парламента продължават да стоят хора, замесени в наркотрафик и хора, които са купували гласове от затворници“.

В сигнала БСП настоява Главният прокурор да разпита премиера Борисов – „кога, откъде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията си?“

По-късно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от електронни медии, заяви, че Върховната касационна прокуратура вече е започнала проверка по повод думите на премиера, че в парламента има хора, които са замесени в наркотрафик. Проверката е започнала по сигнал от Гражданско движение „Борец“ и от движение „Възраждане“. Днес до обяд сигнал от БСП не е получаван, посочи Арнаудова. Тя уточни, че ако и от левицата поискат проверка, то сигналът на БСП ще бъде присъединен към другите два.

След като БСП обявиха, че внасят сигнала си, ГЕРБ им отговориха в парламента, като разпространиха листове, на които са напечатани публикациите от няколко медии, в които са визирани „хора в парламента замесени с наркотици и купуване гласовете на затворници.“

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков цитира публикации от няколко медии, пред журналисти в парламента, свързани с акцията на ГДБОП в Русе и задържането на брата на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия Стоилов. Депутатът Манол Манев от ГЕРБ също се позова на няколко издания и съобщение на Прокуратурата за обвинението на депутата от БСП Манол Генов за купуване на гласове.

„Ако БСП не са разбрали, ние сме готови и утре да дадем подобна пресконференция, за да могат да разберат кои са тези лица, които има предвид прокуратурата. Ако са решили да носят отговорност за тези свои народни представители, да продължат да я носят“, заяви Биков.

„Ако са решили, че не могат да носят отговорност да спрат да я носят, като ги изключат от парламентарната си група. Ако не могат да разберат за какво става въпрос, това означава, че в 80% от случаите най-вероятно действат неадекватно“, допълни той.