Прокуратурата пусна записи на Божков с братята Найденови: „Които предават – умират“

0
231
Васил Божков Снимка: Novini.bg

Хазартният бос изнудва братя Найденови да му дават по 10 млн. на година или половината си бизнес

„Които предават – умират. Такава ви е съдбата, бе приятелю“. „По десет милиона на година ми давайте и това е“. Това са реплики от записи на разговори на Васил Божков с братята Цветомир и Боян Найденови, които прокуратурата разпространи вчера.

От документите става ясно, че избягалият в ОАЕ и обвининен в 11 престъпленя Васил Божков е изнудвал доскорошните си съдружници. Той иска да му дадат 50% от бизнеса си или да му плащат по 10 млн. на година, за да работят необезпокоявани.

Цветомир Найденов Кадър: ТВ+

Публикуваните документи са от три срещи, в които са участвали двамата братя Найденови и баща им. Те са проведени от юли до септември, а последният запис е от телефонен разговор през декември миналата година. В него вече Божков търси примирие с Найденови.

Ето какво пише в съобщението на прокуратурата и стенограмите на разговорите:

„С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл.198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудиофайлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза.

Приложено ви предоставяме и съдържанието на аудиофайловете.

Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес.

Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство.“

Sreshta1

Sreshta2

Sreshta3

Razgovor4