Само в Breaking.bg: Арестуваните габровски катаджии регистрирали крадени от Западна Европа коли у нас

В колата на задържания шеф на КАТ са открити 10 000 лева

0
355
катаджии
Акцията в Габрово на Вътрешна сигурност. СНИМКА: BtV

Подкупа за катаджиите бил 5000 лева на автомобил

Двама габровски полицаи на ръководни постове и един автокрадец са арестувани при акцията в града на Рачо Ковача вчера, научи Breaking.bg. При операцията на Дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР са задържани шефа на габровския КАТ и началника на отдел „Регистрации“ в Пътна полиция. Едновременно с това във Варна е арестуван автокрадеца Живко И. При операцията са задържани три автомобила. Габровските катаджии съвместно с Живко И. Регистрирали крадени в Западна Европа коли в Габрово. Возилата били с пренабити номера. Според запознати става дума за нови автомобили, произведени през 2017 година.

Живко И. Се занимавал с кражбите на коли и кемпери в Западна Европа и срещу подкупи ги регистрирал в Габрово.Само един кемпер струва над 300 000 лева. Предполага се, че бандата успяла да регистрира над 100 крадени скъпи автомобила през габровския КАТ. Твърди се че за регистрация на една кола с пренабити номера се плаща на КАТ подкуп в размер на 5000 лева. В колата на началника на местната пътна полиция са открити 10 000 лева.

Автокрадецът Живко е задържан в момент на сделка по продажба на кемпер, който е бил с пренабити номера на рама и двигател.