Само в Breaking.bg : Шесторният убиец Росен Ангелов се оказа и крадец

МВР се сети за жалбите на потърпевшите от Луково

0
432
убиец
Росен Ангелов

Полицията в Своге ще връща откраднати от съседите му вещи

Стефан Ташев

Росен Ангелов, който застреля шест души в Нови Искър и който уж бе издирван 8 години заради влязла в сила присъда, се оказа и крадец. Ангелов е обирал вилите на съседите си в Луково. Това съобщиха потърпевши пред Breaking.bg.

Както медията ни единствена писа на 6 януари 2018 г. Собственици на къщи във вилната зона на Луково, са подавали многократно жалби в РПУ-Своге за кражби от домовете им.

Основен заподозрян е бил именно Росен Ангелов, но полицаите от Своге посетили къщата, където живеел уж издирваният мъж, отказали да го притесняват и си тръгнали. Това станало преди две години. Ако полицията си беше свършила работата и Ангелов бе отишъл в затвора, семейството от Нови Искър щеше да е живо, коментират потърпевшите.

След публикацията на Breaking.bg. И репортаж по Би Ти Ви полицията в Своге най-сетне се размърда. Оказало се, че в къщата обитавана от Ангелов е пълно с крадени от съседни вили вещи.

росен ангелов
Вилата на Росен Горския в Луково, където той си е живял преспокойно, нищо че е издирван 8 години.

Още при първите репортажи от къщата на Росен разпознахме наши вещи-телевизор, дивиди, инструменти. Сега ни извикаха в полицията в Своге да ги видим. Взели ги от къщата, която още е запечатана. Трябваше да ги разпознаем. Полицаите ни казаха, че ще ни ги върнат, но първо трябва разрешение на прокурор“, разказаха пред Breaking.bg потърпевши.

След публикациите ръководството на ОДМВР-София започна проверка за действията на полицията в Своге и изведнъж жалбите на потърпевшите от кражби в района на Луково станаха много важни. Според изнесените от разследващите данни за шесторния разстрел в Нови Искър Ангелов, наричан Горския човек, решил да убие Кети, защото тя му отказала да го пусне в скъпите къщи, които чистела, за да може той да ги обира.