Северин Красимиров нападнал Виктория, за да я изнасили

Прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно, заяви премиреът Борисов

0
1209
виктория
Убитата Виктория Маринова. СНИМКА: ТЕЛЕВИЗИЯ ТВН

ДНК и кръв от жертвата по дрехите му, уличават убиеца

Задържаният в Германия убиец на Виктория Маринова Северин Красимиров я е нападнал, за да я изнасили. Нападението е спонтанно. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет главният прокурор Сотир Цацаров.

Красимиров е тренирал бокс, с удар е счупил носа на жертвата и докато се гаврел с нея я е удушил. Преди това мъжът е употребил голямо количество алкохол, допълни Цацаров. В дома му в Русе са намарени бельо и панталон, върху които има кръв и ДНК от жертвата. Негово ДНК също е открито по трупа на жертвата, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Северин е напуснал България на 7 октомври в 14,10 ч пред Дунав мост. В реално време убиеца менеше адреса си на територията на три провинции в Германия и трябваше да бъде задържан, благодарим на германските си колеги и на вътрешния министър, съобщи премиерът Бойко Борисов.

 „Красимиров е роден 1997 г от Русе. Има регистрация от 2007 г за кражба на цветни метали.Благодарност към всички служители на МВР и прокурори, съдии от Окръжен съд-Русе, криминалистите и психолози. Благодарност на Германия.

На Северин са повдигнати задочни обвинения за изнасилване -особено тежък случай и за умишлено убийство с особена жестокост, добави Сотир Цацаров. За него има издадена Европейска заповед за задържане и еврозаповед за разследване.

Не изключваме никаква версия. Имаше разпити на свидетели и нейни колеги пред съдия. Не можем да твърдим, че убийството е извършено заради професионалната дейност, заяви още главният прокурор.

Върху държавните органи беше приложен страшен натиск. А ние знаехме, че всяко прибързано изявление на МВР и прокуратурата можеше да провали разследването, каза премиерът. Той заяви, че е изумен как през последните дни беше оплюта България без никакво основание.

Има хора, които очернят държавата по най-брутален начин. И да се радват, че се случват лоши неща. А ние разкрихме убийството само в рамките на три дни. Прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно. С какво сме заслужили това охулване на България ?, обяви Бойко Борисов.

Той допълни, че наредил на вътрешния министър Младен Маринов да не се прибира вкъщи, докато не бъде разкрито убийството.