Феодалната власт на „Сараите“ е застрашена

Наръчник - Как се краде партия в навечерието на евровота!

0
521
власт
Протест на прокуратурата срещу решението на СГС.

Касим Дал бламира Орхан Исмаилов с ДС методиката на терора!

Николай Панков

Отгледаното от ДС и люляно в люлката на ДПС-конформизма политическо присъствие наречено Касим Дал беше и си остана мощното оръжие на Ахмед Доган. В политическите мимикрии на лицето със затворнически бекграунд винаги се е прокрадвала волята на ДС ръководителите на Движението за права и свободи. То беше удобно замаскирано дори като опозиция на сарайските политически амбиции, но времето показа, че е най-вярното оръжие на султана от сараите.

Каква е ролята на Касим Дал в новия сценарии за минимизиране загубите на ДПС от появата на надлежна алтернатива на феодализма над българските граждани изповядващи исляма от страна на ДПС ? Какво се случва от три месеца насам, крадейки партията и лидерството на Народна Партия Свобода и Достойнство от доц. д-р Орхан Исмаилов?

Историята започва от публикации във Facebook. От тях разбираме, че Касим Дал и „няколко съратници” са се самообявили за ново ръководство на НПСД, а Орхан Исмаилов е изваден от оборот, като са подадени за вписване на промени в ръководството на партията в СГС. Вярно е, че Касим Дал е създателят на НПСД, както и това, че Доган създаде ДПС с помощта на комунистическото ДС.

Помним как в края на 2015 година, бившият ДС агент Ахмед Доган набързо изгони тогавашния председател на ДПС- Лютви Местан, който всъщност се представяше доволно на тази позиция. Местан беше изгонен, дори в нарушение на Устава на ДПС, нарушени бяха и комфортните изяви на Касим Дал,като бохемата на ДПС отговарящ за младежите и връзките с българските изселнически организации в Турция. Тогава всички предричаха крах на поредните отлюспени от ДПС лидери, чиято съдба минаваше през добре режисираното непоколебимо лидерство на Ахмед Доган начело на раздаването на порции във властта и икономиката на България.

Явно повлиян от методите на ДС за подмолно, скрито и престъпно отнемане на власт Касим Дал се опита да организира вътрешно партиен преврат в НПСД в края на януари…но не прецени, че опозицията на ДПС събрана в този нова формация се храни от противопоставянето на депесарския феодализъм и крепостничество над мюсюлманския изборен електорат в България.

Касим Дал в нарушения на устава, заедно с няколко свои съратници, без уставна легитимност свиква и заседание на изпълнителния съвет на партията, чрез което се опита да отстрани доц. д-р Орхан Исмаилов от председателския пост…Вътрешни източници от НПСД, се възмущават от факта, че в своята ярост Дал и аверите му са понечили дори да фалшифицират няколко подписа в протоколите, и то на известни членове на изпълнителния съвет на партията, само и само да покажат, че публично са били отстранили Орхан Исмаилов, и така да пресекат участието на НПСД на предстоящия евровот. Фалшификацията на подписите се разследва от прокуратурата…

Развитие на сагата пред съда:

Пред СГС е подадена документация за вписване на промени по ф.д.875/2012 год. ТО VІ-17 състав. Подвластния на пеевските внушения СГС услужливо приема преврата на Касим Дал като нещо нормално и вписва промените. Вторият в листата на ВОЛЯ за евровота Орхан Исмаилов не може да участва в това съдебно дело ,защото то е в охранително производство, но когато се отнася до политически партии намесата и участието на прокуратурата е задължително. И тук става чудо, зам.-градския прокурор Димитров защитава закона и правото и прави протест към ВКС като изрежда редица нарушения на съдопроизводствените правила от градския съд и нарушения, с което мотивира своя извод „ …да се отмени решението от 28.03.2019 год. постановено от СГС,ТО ,VІ-17 състав по ф.д. №875/2012 год. и в случай, че не намерите предпоставки за връщането му за ново разглеждане, да постановите решение , с което да отхвърлите искането за вписване на заявените за вписване обстоятелства.”

В протеста на прокуратурата можем да видим цялата прозрачна картина на ченгеджийския преврат и механизма на мрачната репресия на кукловодите на прехода .

Свидетелските показания на всички свидетели ясно потвърждават важни обстоятелства относими към процедурата по свикване и провеждане на заседанието, с което е отстранен председателя Орхан Исмаилов. Не са изпращани покани за заседанието, не е било взето решение –предварително за свикване на такова извънредно заседание на ИПС, за свикване на изпълнителния политически съвет, въпреки изричната уставна постановка, че председателя трябва да разпрати покани за такъв съвет това не е направено.

Продължаваме да четем нарушенията – Касим Дал е ограничил информацията само до част от членовете на ИПС, които са и в основата на догановата завера за свалянето на Исмаилов. Това те са знаели, че буквално ще изключат от партията Орхан Исмаилов , за да няма възможност за последващо обжалване от негова страна на противоправните действия на съзаклятниците.

Но неучастието на НПСД в евровота, автоматично би означавало малко повече гласове за Пеевски и Доган. Агонията на Касим и авери изглежда ще се увеличава все по-вече, понеже доц.д-р Орхан Исмаилов като председател на НПСД е включен втори в листа за предстоящия евровот от партия ВОЛЯ, а структурите на НПСД, никога досега не са били толкова мотивирани в подкрепата за своя лидер и разчупването на стигмата за феоалнопреданите електорални гласоподаватели на ДПС. Прокурорът в делото за преврата над Исмаилов продължава да громи тезата на съда с аргументите, че са налице нарушенията на закона, извършени на закона, извършени при вземането на решението от 29.01.2019 г. на Изпълнителния политически съвет, като и по останалите решения на този орган, имащи отношение към заявените за вписване обстоятелства, тези нарушения е следвало „инструктирания” съдебен състава да изследва и да констатира, но това води до отхвърляне и отказване да се впишат заявените обстоятелства от хората на Касим Дал.

По делото не са представени доказателства ,че председателят Орхан Исмаилов е отсъствал или е делегирал на някого своите функции по свикване на заседанията на политическия съвет, за да може те да са редовни. Преврата се увенчава с изключването на Исмаилов в противоречие с устава.

Основната теза за оронване престижа на партията , че участва в коалиция ва евровота с паритя Воля също не издържа според прокурора, защото „НЕ е налице твърдяното в решението от 29.01.2019 год. нарушение уронване на престижа на партията. По делото са събрани доказателства, че на заседание, провеждано на 15.01.2019 год. на ИСП на ПП НПСД е взел решение да участва на предстоящите евроизбори в коалиция с партия ВОЛЯ. В този смисъл председателят Орхан Исмаилов е изпълнявал решението на колективния орган на политическата формация”.

ДПС все едно не присъства на тези избори във видимата част на политическата публичност. Вторият в листата Делян Пеевски се издирва жив или мъртъв ,за да засвидетелства поне малка част от интерес за този вот. Електората се брои и притиска до последния човек и тече едно тихо жигосване на отцепниците.

В публичното пространство се редят тези и антитези за изучаване на турски, за електорално крепостничество, но никъде не срещаме и ред за това чудовищно подменено правосъдие с конвент ,където ДПС диктува съдебни решения. Това би следвало да стане новина номер едно в нормална, а не притеснена на 117 място по свобода медийна среда.

Битката за гласа на българските граждани изповядващи исляма и от етнически турски произход се води на тихия фронт и ченгеджийски номера, но посредством българската институционалност. Време е някой да счупи оковите на поробения в 21 век избирател и това може да го направи само и единствено свободното слово. Историята на Орхан Исмоилов е история за битката на човек, който се изправя срещу статуквото на БКП-ДПС и иска нов модел на гражданска свобода.