Автобусът убиец летял с над 100 км в час срещу полицаите (ВИДЕО)

0
131
Полицаите не са имали никакъв шанс.

Няма следи от спирачен път, сириецът ги е ударил умишлено

Автобусът убиец, който премаза и уби на място полицаите в Бургас е летял с над 100 километра в час и без никакво намерение да спре. Това показват видеокадри, разпространени от сайта Флагман. Бг.

Кадрите показват, че автобусът, шофиран от сирийски бежанец с хуманитарен статут, се е движел с много висока скорост – със сигурност над 100 км/ч.

Патрулният автомобил е буквално е бил връхлетян от камикадзето с рейса и отнесен на почти на 100 метра – до павилионите, които напълно помлени в градинката на бул.“Струга“. На място са загинали и двамата полицейски служители – Йордан Илиев и Атанас Градев. Нямали са никакъв шанс, притиснати в  служебната кола.

Разследващите трагедията не са открили  следи от спирачен път.

Във видеото се вижда как се движи автобусът, и двата джипа на Гранична полиция зад него. Назначена е съдебно-техническа експертиза. Според окръжния прокурор Георги Чинев със сигурност става въпрос за умисъл и обвиняемият ще бъде подведен под отговорност по най-тежкия член от НК.

При анализа на кадрите се вижда, че още пред бензиностанция „Лукойл“, спускайки се надолу след надлеза автобусът е почти изравнен с мистериозен мотор. Скоростта по стръмното надолу действително е сериозна. Двамата полицаи от патрулката са застанали така, че отдалеч да се вижда сигналната им лампа, убедени, че правят отсечка.

Те не са допускали, че навлизайки в кръстовището шофьорът изобщо няма да намали, за да вземе десния завой. Вижда се, че двама джипа следват автобуса. При сблъсъка моторът е откъм бензиностанция „Лукойл“, няма идентификация на униформа на водача или на мотоциклета. Не е ясна ролята му при движението почти успоредно с автобуса-морга. Веднага след сблъсъка мотористът изчезва, допълват от Флагман. Вижте видеото: