Цацаров поиска прокуратурата да провери него и премиера Кирил Петков

0
624
Сотир Цацаров

Бившият главен прокурор обжалва отнемането на достъпа да класифицирана информация

Сотир Цацаров, който днес депозира оставката си като председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), поиска от прокуратурата да го провери.

Повод са думите на премиера Кирил Петков, че след решението да отнеме допуска за класифицирана информация на Цацаров, ДАНС трябва да реши дали има основание да бъде сезирано и държавното обвинение.

Без да влиза в конкретика за причината бившият главен прокурор да остане без допуск до информация с гриф „Строго секретно“, вчера Петков коментира, че има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата.

Сотир Цацаров иска от институцията да провери публично заявените твърдения на Кирил Петков за евентуално негово престъпно поведение.

Подалият оставка председател на Антикорупционната комисия уведомява и прокуратурата, че е обжалвал пред Държавната комисия по сигурността на информация акта на ДАНС, с който беше отнет допуска му до класифицирана информация.

Ако ДКСИ потвърди решението на Агенцията, Сотир Цацаров може да обжалва пред Върховния административен съд, чието решение ще е окончателно.