Бойко Борисов: Единственият начин да има правителство е чрез контактни групи (Видео)

0
71
Борисов в Широка лъка.

Убеден съм, че колегите от ДБ ще искат да измият срама, че наблюдаваха как Кирил и Асен източиха над 7 милиарда в посока „Газпром“

Единственият начин да има правителство е чрез контактни групи. Предложихме една – не им хареса. Контактни групи преди президентът Радев да връчи мандата. Но трябва да сме се разбрали, че с втория мандат ще има правителство или с третия, защото аз няма как да направя правителство, стъпило върху ДПС само – не ни стигат гласовете. 2 години ГЕРБ я няма. Дайте един пример за борба с корупцията по високите етажи. От сутрин до вечер се чудят как да вкарат президента Радев в играта – от страната на лошите. Хвърлят му през три месеца да прави правителство. Той не е учил за това, учил е за президент. И сега му възлагаме още задачи, защото ние не можем да се разберем. Затова казахме: „нека се съберат контактните групи и да кажат – Асен Василев – премиер, тогава кой ще е министър на икономиката. Или ако Василев предложат за икономиката, кой тогава ще е премиер. Аз съм склонен на всичко, което ще донесе спокойствие на българите. И ще спрем да се оправдаваме с Радев. Че му натрисаме бюджета. Той е виновен, че доведе Киро и Асен, че направи така, че политическите партии да се ненавиждат. Но в случая как да го обвиня, че не иска да направи бюджет. На мен не ми се е обаждал по никаква тема“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Широка лъка.

Ще предложим ние кабинет, те ще гласуват против и ще изговорят всички глупости. Затова хубаво е, че Радев даде време, за да има разговори. Не стане ли по този начин, няма да стане и с втория, и с третия. И отиваме на избори – това ли искаме?, коментира той.

Като закон срещу свръхпечалби може да се определи предложението, което ще внесе в НС ГЕРБ. Това обясни бившият премиер.

Той трябва да включва горивата – дизела, обикновения бензин. Начинът, по който ще стане, ще касае не само физическите лица. Имаме фонд за енергийна сигурност. Разликата от формулата отива в него. И оттам по бензиностанциите във всеки, който зарежда. За две години четири бюджета правиха, каза още той.

Убеден съм, че колегите от ДБ ще искат да измият срама, че наблюдаваха как Кирил и Асен източиха над 7 милиарда в посока „Газпром“. И съм убеден, че те ще са първите, които ще се включат срещу тази несправедливост – срещу свръхпечалбата, която Кирил и Асен препират чрез дерогацията. Убеден съм, че „Да, България“ ще се приобщи. Убеден съм, че и другите партии ще се. Така че анонсираме го, утре го внасят. Даже, ако намерите желаещи, внесете го от повече парламентарни групи. Това е за българите, обърна се към Делян Добрев лидерът на ГЕРБ.

Ние искахме това, което 1300 години не е направено, магистрала „Хемус“, „Европа“ и още много др., да направим за две години и половина за хората. Идвам от Разград – 8 часа път. Две години – нищо. То, като не строиш, няма и печалби за фирмите. Аз направих целия обход на София, оставих само на Банкя и никога няма да стане. Ето това направиха тези хора, коментира Борисов работата на предишното правителство.

Цели заводи, фабрики, бизнесът бяга от Русия. Ние не се възползваме от това. Златно време за българите. Много съм честен и това е проблемът. Сега щеше да се трои пътят през Пампорово вече, добави той.