Държавен съдебен изпълнител търси Кирил Петков, за да плати глобата от 2000 лева

0
370
Кирил Петков

Експремиерът не може да получава административни услуги от общината, защото е неизряден длъжник

Стефан Ташев

Държавен съдебен изпълнител издирва бившият премиер Кирил Петков като неизряден длъжник. Както Breaking.bg съобщи „почтеният брат“ и бос на „Промяната“ е предаден на Националната агенция по приходите-НАП, защото дължи 2000 лева неплатена глоба от ЦИК.

Тя му е наложена заради нарушение на Изборния кодекс и по точно за агитация в деня на изборите за президент и парламент на 14 ноември 2021 година.

Тогава след като гласува в избирателната си секция в София в неделя сутринта Петков заяви пред журналисти: „Гласувах, за да продължим промяната. Гласувах, защото вярвам, че България може повече. Гласувах за моя президент Румен Радев и цифрите за деня за мен са 6 и 25“.

Затова ЦИК го глоби с 2000 лева, а босът на „промяната“ обеща веднага да я плати. След дълги перипетии през август ЦИК са връчили административния акт за глобата на съпругата на Петков-Линда. До момента обаче, Петков се крие и отказва да плати. Затова ЦИК го предадоха на НАП като неизряден длъжник. Сумата, с лихвите, ще трябва да бъде събрана от държавен съдебен изпълнител.

Проблемът на Киро се увеличава, защото като длъжник на НАП той няма как да получи административни услуги от общината, защото е неизряден платец. Очакваме да видим дали „борецът срещу корупцията“ и радетел на „промяната“ все пак ще си плати глобата или ще продължава да се крие.