Гешев: Някои политически формации ги е страх от среща с прокуратурата (Видео)

0
95
Снимка: архив

Намираме се в критична точка за определени законодателни промени в интерес на българските граждани, за борба с престъпността, смята главният прокурор

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите на прегазената 8-годишна Моника Стоименова от пазарджишкото село Братаница. Тя загина на 19 юли м.г. под гумите на служебен автомобил на МВР, управляван от спецполицай.

„Аз се извиних още в петък, че не бях на протеста в с. Братаница, бях в Народното събрание. Чухме се с тези хора и те пожелаха да дойдат в кабинета ми. Какво сме говорили? Повярвайте ми, не искате да знае“, каза обвинител номер едно.

По думите му това, което е важно за българската прокуратурата е да се направи възможното и невъзможното, за да има справедливост за българските граждани.

„Важното не са отделните случаи. Тези хора, също като бащата в Шумен, казаха, че, ако дори едно дете бъде спасено за в бъдеще от техните усилия, ще има смисъл. Намираме се в критична точка за определени законодателни промени в интерес на българските граждани, за борба с престъпността и всичко това, което ни залива“, коментира Гешев.

И добави: „Говоря повече от 2 години, така че се надявам най-после да бъдем чути, за да може тези неща повече да не се повтарят. Българската прокуратура и аз лично ще направим всичко възможно тези случаи да не продължават. Очакваме всички български институции да ни подкрепят, защото би трябвало да работят в интерес на българските граждани. Надявам се, че ще участват в разговор в интерес на българските граждани, а няма да гледат личния си, корпоративния си или политическия си интерес и няма да ги е страх“.

Той коментира, че някои политически формации ги е страх и затова предпочитат да калкулират по-малки щети, като не се срещнат с прокуратурата.