Хора и партии, излъчили подобен индивид за депутат, ще ни учат на почтеност и на нулева толерантност към… корупцията

0
472
Иван Димитров
Огнян Минчев

Огнян Минчев, фейсбук

Хора и партии, излъчили подобен индивид за депутат, ще ни учат на почтеност и на нулева толерантност към… корупцията. И ни вопъл – ни стон. Реформата продължава.

– – –

Емил Джасим, фейсбук

Като редови член на една от партиите, съставляващи „Демократична България“, искам ВЕДНАГА оставката на депутата Иван Димитров, издигнат от ДСБ и избран от листата на ДБ в Благоевград, който не само лъже в парламента, че няма банкова сметка, ами е потънал в дългове, поради които има запори, но и не е плащал издръжката на децата си с години.
Негово е искането депутатите отново да могат да получават възнагражденията си на ръка вместо по банков път, след като той обяви, че не желаел да взема парите си по банков път.
В имотната си декларация като народен представител от май 2021 г. обаче Димитров е обявил, че има 2 кредитни карти с размер на задължението 5000 лв. към ПИБ и е изплащал кредит за над 432 000 лв. към Юробанк.
Той не е заявил да притежава парични средства над 10 000 лв. нито в брой, нито в банкови влогове.
Обяснението му влиза в пълен конфликт с една от основните позиции на „Демократична България“ за нуждата от въвеждане на електронна идентификация на гражданите и за дигитализиране на колкото се може повече административни услуги.
Няма как в парламентарната група на ДБ да остане подобен лишен от елементарно приличие човек, който очевидно с действията си е срещу всичко онова, за което ние в Демократична България с години с борим.
#ОСТАВКА
P. S. Вярвам, че депутатите на ДБ ще гласуват в зала плащането да е само по банка.