Валери Симеонов: Протестните партии са тълпа неподготвени и зле възпитани хора

0
157
симеонов
Валери Симеонов

НФСБ ще се яви самостоятелно на изборите

НФСБ ще се явява самостоятелно на изборите, съобщи лидерът на партията Валери Симеонов.

„Днес са подадени документи за самостоятелно участие в изборите, но се водят преговори с по-малки партии с нашия профил за коалиции. Резервирани сме за коалиции с бившите си партньори“, обясни Симеонов.

Коалирането показа, че не е резултатно, избирателите го приеха като мярка за влизане в парламента, допълни той пред Нова тв.

Според Симеонов новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев ще бъде обходна маневра на Рудев Радев за пряко присъствие в парламента. В това НС влезе улицата с цялата си простотия и неподготвеност, върху която той няма власт, определи Симеонов.

По думите му новите протестни партии са „тълпа неподготвени хора, зле възпитани, с вулгарно поведение на база на някакво си телевизонно шоу“.

Според него служебният кабинет е проекция на президента Радев, но той не притежава качествата на държавен глава, липса му загриженост към държавата. Не може да се пребори с дребнавия си реваншизъм, характерен и за министрите му.

„Не виждам отговорност за справянето с пандемията, Кацаров трябваше да бъде сменен. Не виждам желание за справяне с проблемите в енергетиката, Андрей Живков също трябва да бъде сменен, а Велислав Минеков си остана на улично протестно ниво“, изтъкна Симеонов.