Иззети са над 10 000 дози различни наркотици при операция „Бяло“

0
17
Сийка Милева Снимка: БНТ

Образувани са 254 нови досъдебни производства за държане и разпространение на дрога, претърсени са над 300 адреса

„Операция „Бяло” продължава в цялата страна. До момента са иззети над 10 000 дози дрога”,  заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Сред задържаните има и 14-годишно момче, заловено да продава дрога срещу 50 лв. на свои съученици. Иззети са над 10 000 дози различни наркотици.

„Това са, вероятно, и над 10 000 дрогирани шофьори, които са потенциални убийци по пътищата. Това трябва да спре тук и сега, затова сме заедно с МВР. Защото институциите трябва да предприемат единни и конкретни мерки. Това беше и причината главният прокурор да разпореди на административните ръководители да активизират действията по образуваните досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества“, заяви Сийка Милева.

Образувани са 254 нови досъдебни производства за държане и разпространение на наркотици, претърсени са над 300 адреса като цифрите непрекъснато се увеличават и анализират, тъй като работата продължава и акцията не е приключила.

От прокуратурата и МВР коментираха, че резултатите от акцията срещу наркоразпространението у нас са надхвърлили очакванията им.

„Борбата с наркоразпространението е приоритет за МВР и това ще продължи да бъде така. Активните действия по разчистване на училищата и наркосборищата ще продължи да бъде наша задача и се вижда, че когато това се прави със съвместни усилия с прокуратурата, резултатите са добри. Надявам се, че това ще продължи и ще бъдем ефективни срещу този бич на обществото“, посочи главният секретар на МВР Петър Тодоров.