Калина с опит да забави обвинението срещу нея

0
101
Калина малко след като бе заловена да кара пияна. Снимка: архив/24 часа

Наела адвокат, който се оказа в чужбина

Калина Сакскобургготска е намерила начин да проточи привличането й като обвиняема за шофирането в нетрезво състояние в курорта „Боровец“ миналата събота, предаде БНТ.

Дъщерята на бившия премиер Симеон Сакскобургготски наела адвокат от известна софийска кантора, която обаче уведомила разследващия полицай, че в момента се намира в чужбина и иска друг ден, в който двете да се явят за повдигане на обвинение на княгиня Калина. Подобни отлагания са честа адвокатска практика в опит за шиканиране на делото.

Княгинята бе призована да се яви днес, за да й се предяви обвинение за причинената от нея лека катастрофа. При направен тест с дрегер са били отчетени 1,5 промила алкохол. По-късно Калина Сакскобургготска е отказала да даде кръвна проба в болница.Полицията конфискува автомобила, с който тя бе причинила инцидента. Автомобилът се оказа на юридическо лице.

Очакванията са обвинението срещу Сакскобургготска да бъде повдигнато следващата седмица. Ако княгинята не представи основателна причина за неявяването си тогава, то може да се стигне и до принудителното й довеждане пред разследващите.