От ДКК сезират Европейската прокуратура за нарушенията на Караганева

0
2108
Рая Каназирева Снимка: Дневник

От компанията дадоха възможност на журналисти да видят документите, подписани от Караганева

Изпълнителният директор и член на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания /ДКК/ Рая Каназирева ще сезира Европейската прокуратура за решенията, взети еднолично от Ваня Караганева в качеството ѝ на изпълнителен директор. Това съобщи самата Каназирева, цитирана от БНР, след като от компанията дадоха възможност на журналисти да видят документите, подписани от Караганева.

„Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в прокуратурата! Не знам вече кой да информирам, честно казано! Видях, че може да се информира и да се пусне до Лаура Кьовеши. Смятам тази папка да отиде и до Европейската прокуратура“, заяви Каназирева.

На 29 ноември в състав от трима членове Съвета на директорите освободи Ваня Караганева като изпълнителен директор на компанията, а това провокира острата реакция на Министерството на икономиката и министър Даниела Везиева от своя страна поиска оставките на тримата членове на съвета, подписали решението.

Според Рая Каназирева министър Везиева не е добре информирана и ще промени мнението си, когато се запознае с документите.

По-рано стана ясно, че и КПКОНПИ започва проверка на Караганева. Комисията е изискала документи, както ще бъдат взети и показания от държавни чиновници. Ако бъде установена корупция, материалите ще бъдат изпратени в прокуратурата.