Разбиха нелегална фабрика за сечене на британски монети

Цехът за производство е разбит в Пловдив

0
139
полиция
Иван Гешев

Бандитите произвели 34 000 бройки с номинал от 2 британски паунда

Залавянето на лица с големи количества наркотици или фалшиви пари са вече рутинна дейност на прокуратурата. В тези две направления нямаме съществени проблеми за взаимодействие с ГДБОП. 

Постоянно задържаме лица извършили икономически престъпления. Тръгваме в правилната посока към разкриването и на престъпления по високите етажи. Това заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев на брифинг във връзка с неутрализирането на две престъпни групи.

Разкрита е нелегална фабрика за сечене на неистински монети, предимно британски лири, иззети са големи количества наркотици и оръжия.

„Според мен това е уникален случай. За първи път на територията на България се хваща производство на британски паунди. Задържани са над 34 000 монети с номинал от 2 британски паунда. Тези парични знаци са били с изключително високо качество. Направили са силно впечатлени в монетния двор във Великобритания. Част от хванатите лица не са криминално проявени. Цехът за производство е разбит в Пловдив, градът е известен с производството на фалшиви банкноти“, каза още Гешев.

„При друга проверка намерихме и над 30 кг амфетамини, автомати, хиляди патрони за автомат, пистолет и голяма нарколаборатория за марихуана“, допълни още Иван Гешев.