Кметът на Стамболийски се прибра вкъщи без обвинения. Разпитан е само като свидетел

0
476
Георги Мараджиев

Цял ден медиите твърдяха, че Георги Мараджиев е задържан

Кметът на град Стамболийски Георги Мараджиев се прибра късно вечерта у дома си без обвинения. Той бе разпитан в следствието само като свидетел, обяви пред Breaking.bg Росен Димитров, адвокат на кмета. Като свидетели са били разпитани и служители на общината и пуснати без обвинения.

Цял ден подбрани медии твърдяха, че Мараджиев е арестуван, а той бе разкарван като мечка от общината до полицията и обратно.

Рано сутринта маскирани и въоръжени полицаи атакуваха община Стамболийски, фабриката на сина на кмета Рангел Мараджиев и дома му. Адвокат Росен Димитров съобщи пред Breaking.bg, че за нахлуването във фабриката и дома на Мараджиев-младши полицията не е имала разрешение от съдия, а само за общината. Самата община днес цял ден бе обискирана, полицаи и следователи взеха компютрите и документите от сградата, включително и телефоните на стресираните служители.

Самият Мараджиев коментира пред медиите на обяд, че това е поредното поръчково разследване срещу него, защото идвали избори и той отново е мишена. Следобяд кметът бе заведен в следствието да дава показания.

Специализираната операция на Икономическа полиция под ръководството на Окръжна поркуратура се провежда от сутринта на територията на община Стамболийски. Стана ясно, че се работи по донос.

Депутатът от „Възраждане“ Стоян Таслаков, който е родом от Стамболийски и бивш кандидат за кмет на общината, дори се похвали пред журналисти в НС, че акцията е по негов сигнал. По думите му, срещу Мараджиев има подадени над 10 сигнала в прокуратурата, касаещи различни злоупотреби с власт.

Заради акцията в Стамболийски, Георги Мараджиев е областен координатор на ГЕРБ, от партията на Бойко Борисов поискаха оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.