Няма образувано досъдебно производство срещу Цънцарова

0
808
прокуратурата
Снимка: архив

Окръжна прокуратура-Пазарджик обяви, че се води разследване за неправомерен достъп до информационната система на здравната каса

Окръжна прокуратура-Пазарджик опроверга, че срещу журналистката от Би Ти Ви Мария Цънцарова е образувано досъдебно производство. Ето какво пишат от прокуратурата в Пазарджик:

Във връзка с многобройни медийни запитвания Окръжна прокуратура гр. Пазарджик уведомява, че от служители на ГД „БОП“ МВР е извършена проверка за престъпление по чл. 319а ал. 1 от НК.

Резултатите от същата са постъпили в ОП –Пазарджик, с мнение за образуване на досъдебно производство. С постановление от 14.07.2022 г. на ОП-Пазарджик е било образувано досъдебно производство за това, че в периода от 06.01.2022г. и на 07.01.2022г. в гр. Велинград неправомерно е осъществен достъп до информационна система – Национална здравна информационна система, като е получена информация относно лични здравни данни на физически лица, касаещи ваксинационния им статус и случаят не е маловажен – престъпление по чл.319а ал.1 от НК.

Не отговарят на истината твърденията, че срещу журналистката МАРИЯ ЦЪНЦАРОВА е образувано досъдебно производство. Предмет на досъдебното производство са фактите и обстоятелствата, относими към предмета на престъплението. По досъдебното производство не е повдигнато обвинение, като на настоящия етап се събират писмени доказателства и се извършват разпити на лица в качеството на свидетели.