Прокуратурата: На Дебора са причинени две средни телесни повреди

0
33
Районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Едната е черепно-мозъчна травма с мозъчен оток, а другата обезобразяване

Районната прокуратура в Стара Загора даде на брифинг пред медиите, като съобщи повече подробности за делото „Дебора“ след новозначената експертиза, при която се установиха по-сериозни телесни повреди и се предвижда ново обвинение.

18-годишната Дебора Михайлова беше жестоко нарязана с макетен нож. За престъплението беше задържан бившият й приятел – 26-годишният Георги Георгиев.

„В последните три седмици се извършиха множество процесуално-следствени действия по разследванията, събра се допълнителен материал, той беше анализиран от наблюдаващите прокурори, те направиха своите изводи и те са такава квалификация на престъпните деяния, която отговаря на тежестта на престъпленията, съответно да се постигне едно справедливо наказание спрямо извършителя на тези престъпления“, заяви районният прокурор на Стара Загора Таня Дмитрова.
Разпитани са множество свидетели. Направен е допълнителен разпит и на пострадалото момиче.

„Медицинската експертиза беше достатъчно задълбочено направена, така че да ни позволи да квалифицираме от правна гледна точка достатъчно прецизно обвиненията. Има едно ново обвинение, което се повдига и то е за принуда по чл. 143. За това, че след упражнена сила и удар с юмрук против волята на пострадалата обвиняемото лице е остригало главата й. Тази нова квалификация наблюдаващите прокурори са я преценили като валидна и такова обвинение предстои да бъде повдигнато. Относно обвинението за нанесени телесни повреди – накратко заключението на експертизата сочи, че е налице двустепенна средна телесна повреда. Причинени са две средни телесни повреди – едната е черепно-мозъчна травма, мозъчен оток, лека мозъчна контузия, която е довела до временно разстройство на здравето и опасност за живота, втората по вид средна телесна повреда е обезобразяване, с множество порезни рани по лицето и тялото на пострадалата“, допълниха от обвинението.