Пиян британец арестуван в самолет на летище София

0
34
Снимка: архив

Опитал да отвори вратата по време на полет, но бил спрян от друг пътник

Българската полиция е арестувала пиян британец през нощта срещу понеделник на летище София след аварийно кацане на полет от турския курорт Бодрум за Глазгоу, съобщи електронното издание на в. „Дейли мейл“.

При инцидента друг британски гражданин – 52-годишният Антъни Спенс, е успял да спре пияния мъж на борда и да не отвори вратата на самолета на нискобюджетната компания Jet2 по време на полета.

Драмата с пияния британец се е разиграла 10 минути след излитането на самолета и на Антъни се е наложило да се бори около един час с пияния мъж до аварийното кацане. Мъжът е получил помощ само от две стюардеси.

Изданието е качило видео от ареста на пияния пътник, за когото се смята, че е шотландец от Глазгоу. Вижда се как той оказва съпротива на българските полицаи, които го измъкват от самолета под гневните викове на пътниците.

„Бихме искали да се извиним на всички засегнати клиенти за причиненото неудобство. Като семейна авиокомпания ние проявяваме нулева толерантност към недопустимо поведение на пътниците. Здравето, комфортът и благосъстоянието на всички винаги ще бъдат наш приоритет номер едно“, отбелязват по-късно от Jet2 в нарочно съобщение до медиите.

Антъни Спенс и дъщеря му обаче са категорични, че пияният им съгражданин не е трябвало изобщо да бъде допуснат на борда.