Показанията на Христинка Иванова: Василев каза, че бял ден няма да видя, ще ме унищожи, ще се саморазправи

0
589
Депутатката от ИТН Христинка.

Когато се налагаше да се гласува даден закон в НС, Радостин идваше при мен и казваше – еди как си да гласувам

„Предполагам, че целта на всичко това бе да ме приобщят към групичката на Радостин Василев и да нямам контакти с другите от парламентарната група на „Има такъв народ“. Да съм му удобна. Аз си мълчах и наблюдавах до къде ще стигнат Радостин и кликата му. Още тогава забелязах, че има наченки на отцепване от ИТН на Радостин и неговите хора. Когато се налагаше да се гласува даден закон в НС, Радостин идваше при мен и казваше – еди как си да гласувам“.

Това гласи част от свидетелските показания на Христинка Иванова от ИТН, която беше заплашвана от Радостин Василев.

Показанията на Христинка пред прокуратурата.

„Агресията на Радостин Василев се увеличи непосредствено, след изтеглянето от управлението на министрите на ИТН от Слави Трифонов. Малко след това ми звънна по телефона Радостин Василев, и с арогантен тон каза, че задължително трябва да присъствам на пресконференцията“, продължава тя.

„След като му отказах да дойда, същият в прав текст ми каза, че бял ден няма да видя и ще ме унищожи, ще се саморазправи с мен, ако не дойда на пресконференцията. Аз възприех тези думи като заплаха спрямо мен и моята сигурност. Когато Радостин започна да ме заплашва по телефона, аз започнах да записвам разговора на записващо устройство. … Радостин Василев продължи със заплашителния cи тон и ми каза, че ще изпрати двама човека на следващия ден, за да подам молба за напускане за НС, тъй като не изпълнявам нарежданията му. Каза ми, че със сигурност ще си подам молбата за напускане. Радостин Василев не спомена кои са тези двама човека, които ще дойдат, но аз възприех това отново като заплаха, че ще идват някакви мутри да ме сплашват да си подам молбата за напускане”, обяснява тя.

На 13 юни 2022 година в един и същи ден пресконференции дадоха Василев и ИТН. Тогава Тошко Йорданов пусна шокиращия запис със заканите на Василев спрямо Христинка Иванова.