Правят втори оглед на мястото на убийството на Алексей Петров

0
121
Мястото на убийството на Алексей Петров. СНИМКА: ТРУД НЮЗ

Убиецът е излязъл на пътеката срещу жертвите

Продължава разследването по убийството на Алексей Петров, който беше застрелян вчера в столичния квартал „Драгалевци“, а жената с него бе тежко ранена. Стрелецът още се издирва.

Втори оглед правят разследващите на мястото на убийството на Алексей Петров, а вече е ясно и точното място на извършване на покушението – гориста местност на Витоша, където няма обхват на мобилните телефони, съобщава „Труд Нюз“.

Предполага се, че по пътеката, по която са тръгнали Алексей Петров и жената, която го е придружавала, часове по рано е тръгнал и извършителят на убийството. След това по пътеката са минали и туристи от Украйна, които са чули шума от самата стрелба по бившата барета.

Информацията до този момент е, че охранителите на Алексей Петров са били на голямо разстояние от него.

Както Breaking.bg вчера писа убиецът е излязъл от гората фронтално срещу Алексей Петров и спътничката му. Стрелял е по него с пушка-помпа, като изстрелите буквално са отнесли главата му. Жената е косвена жертва, ранена е откъм гърба странично. Според лекарите в „Пирогов“ състоянието и е стабилно, будна е, но неконтактна. Предстои да бъде разпитана от полицията. Петров е бил следен, убиецът или убийците са знаели, че често преходи на Витоша по този маршрут към Бай Кръстьо. Петров и спътничката му са оставили колата си край ресторант „Воденицата“ и са поели пеш по пътеката, където ги е чакал килърът.

Към момента няма информация откъде се е измъкнал след убийството. Дали с кола или пеша по витошките пътеки.