Рашков лично притиска висши полицаи, за да си спомнят за „подслушвания“

0
396
Бойко Рашков

Заплашва униформените с командировки в Крумовград и арести

Терор над висши полицаи от полицаи от службите и редови униформени налага от два дни новият министър на вътрешните работи на Румен Радев – Бойко Рашков, съобщава ПИК. Той се е върнал в ролята си на следовател и лично води с часове разпити със заплахи на хора от системата, само и само да ги накара да си “спомнят” или изфабрикуват факти за послушване на политици.

Това се оплакват изтормозени полицаи и разкриват шокиращите практики на Рашков.

Шефът на МВР явно не е открил кой друг да свърши този път мръсната работа и за това се е заел лично с нея, като на някои от разпитите компания му правели новите зам.-министри на МВР, но те не влизали в тона му.

Отчаянието на Рашков на всяка цена да принуди някой от системата да си ”спомни” или съчини под натиск данни или поне имена за подслушвани политици се дължи на факта, че вече 20 дни след като заяви пред медиите, че има такива, още не е представил доказателства. Така аферата лъсна като предизборно мероприятие и господарят му Румен Радев не бил никак доволен, че мръсното петно на фалшфшкатор и политически репресор се лепва на неговото име.

Това е и причината Рашков да изостри до крайност тона в разпитите, включвайки откровени заплахи.

Няма как да не помниш и не знаеш нищо – ще трябва да те командироваме сега в Крумовград, за да ти се върне паметта, на жената дали ще й хареса да остане тука сама? На такова място ли искаш да се командироваме, че да се чудиш в България ли е, ще си видиш ли децата? Колеги ли сме или престъпници, като престъпник ли искаш да те разпитваме?”

Това били само част от дежурните заплашителни реплики на Рашков, разкриват тормозените полицаи, като уточняват, че не ставало дума за даване на показания, а за напълно незаконни разпити, каквито не се водят на служители от системата.

На всички разпитвани са иззети и работните тефтери и текуща документация.

При провал на тактиката със заплахите МВР шефът на Радев включвал в действие и блъфове, като съобщавал, че има данни за участието на униформения в унищожаване на документи от мнимите подслушвания. Отчаянието му стигало дотам да пита кои престъпници разработва служителя, за да навърже поне някакво съчинение, но отговорът бил, че като министър може да провери и сам масивите и да си извади всички данни, ако има такива.

По данни на ПИК до момента няма полицай, който да се е поддал на изнудванито на Бойко Рашков и да си е измислил факти за подслушване на политици, но няма да е изненада, ако някой все пак се поддаде на терора.