Само в Breaking.bg: Полицаи ескортирали пияния и дрогиран Димитър Любенов преди катастрофата на околовръстното шосе

0
891
Димитър Любенов

Патрул спрял поршето на излизане от заведение в Бояна

Полицейски патрул е съпровождал пияния и дрогирания Димитър Любенов, който пиян и дрогиран удари с поршето си автомобил в близост до „Ринг мол“ в София и уби на място 64-годишен французин. Това научи  Breaking.bg  от информирани. Съпругата на жертвата е в столичната болница „Света Анна“ в тежко състояние.

Според информацията Любенов е излязъл от заведение в Бояна, пиян и дрогиран. Кръвната му проба след катастрофата показа 1,73 промила алкохол в кръвта му и следи от кокаин.

Тръгнал е с поршето си, но е бил засечен и спрян от автопатрул на 6 РПУ. Вместо да го свалят от волана, униформените се разбрали да го ескортират по околовръстното, за да излезе от София. Предполага се, че Любенов им е дал подкуп. Кортежът тръгнал по околовръстното, но Любенов карал с много висока скорост и се откъснал от полицаите. Секунди по-късно се забил с поршето си във форда на франзуците.

„Полицейският ескорт“ избягал. За съжаление на униформените пазачи след катастрофата пияният Любенов се разприказвал пред свидетели, като крещял, че си е платил за охрана. Същото твърдял и в болницата, където е заведен за кръвен тест за алкохол и дрога. Любопитно съвпадение е, че в момента Любенов е в една килия в ареста на Националната следствена служба-НСлС с друг „герой“ Георги Семерджиев, който дрогиран уби две жени на хотел „Хемус“ и се оказа с полицейски чадър.

39-годишният Любенов има  общо 28 наказания за нарушаване на правилата за движение по пътя. Повдигнато му е обвинение, задържан е за 72 часа. Предстои разпит на всички установени по делото свидетели.

Информацията за полицейския чадър над Любенов вероятно не е докладвана на вътрешния министър Демерджиев, твърдят запознати.