Само в Breaking.bg: Задават се скандали с незаконно подслушване в ДАТО

0
1029
ДАТО стана бухалка на четворката Радев-Узунов-Рашков-Йовчев.

Кадровите рокади в службата зациклиха

Задават се сериозни скандали с незаконно подслушване и изпълнения на политически поръчки в Държавната агенция технически операции-ДАТО, службата която подслушва и следи, научи Breaking.bg от свои източници в нея.

Това става след като личният приятел на Бойко Рашков Бисер Борисов, зет на червения генерал Стоимен Стоименов, оглави агенцията в началото на октомври. Борисов бе назначен с указ на президента.

На новия шеф явно му е била възложена задача да прави кадрови чистки подобни на тези на Рашков в МВР и специалните служби.

Засега обаче подготвяните кадрови рокади са зациклили заради некадърния подбор на хората. И чистките в ДАТО ще предизвикат сериозни скандали, включително и с незаконно подслушване, твърдят източниците ни.

Предстоящите скандали са продиктувани и от тихата война, която се води между президентството и Бойко Рашков, за която Breaking.bg вече писа по повод неочакваното уволнение на зам.-министъра на вътрешните работи Енчо Мирчев. Рашков е на нож със съветника на Радев Пламен Узунов, получател на подаръчни комплекти в ресторанти, а покрай него и със самия Румен Радев, с който не си говорят от месец.

Тази война се препроектира и в ДАТО, където Рашков успя да пробута за директор свой човек, но хората от „Дондуков“№2 искали да имат и свои хора на ключови места в такава важна агенция.