Софийска градска прокуратура започва проверка на сигнала на Пепи Еврото срещу европрокурорката Теодора Георгиев

0
139
Теодора Геориева е в конфликт на интереси.

Тя твърди, че това е пасквил

„Започваме проверка по сигнала, който пристигна, той е подписан, но дали подписът е действително на Петьо Петров, няма как да каже“. Това обяви пред медиите говорителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев. . Информация за сигнала на Петров излезе първо в БГНЕС. Според нея Пепи Еврото е информирал европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, СГП, главният прокурор, КПКОНПИ и антикорупционната комисия в НС, че в продължение на 4 години е давал по 10 000 лева на месец подкуп на европрокурорката Теодора Георгиева, която „оправяла дела“.

„Сигналът срещу мен е атака от шефовете на Пепи Еврото. Това са номерата на г-н Гешев, които продължават и сега. Европейската прокуратура спря кражби за десетки милиони и искат да ме дискредитират“, каза пред „24 часа“ Георгиева.

Според нея това е анонимен сигнал, защото властите не знаят къде е Петров. Той е обвиняем по делото „Осемте джуджета“ за търговия с влияние и незаконни записи, но успя да се укрие и е в неизвестност.
„Държавата не знае къде е Петров, а той праща сигнали, които се проверяват. Защо не го задържат?“, казва ръководителят на българския офис на Европейската прокуратура.

Тя заяви пред „24 часа“, че е знаела за подготовката на този сигнал и го нарече пасквил.

„Въпросът е кой дава тези пари на Пепи Еврото, за да ги раздава той. Кой е този постоянен клиент на прокуратурата?“, пита Теодора Георгиева.