Столичната полиция задържа тримата извършители на въоръжения грабеж в магазин на 29 декември (Видео)

0
69
Снимка: БТВ

В тях са намерени газови пистолети, нож и боеприпаси

Столичната полиция задържа и тримата извършители на въоръжения грабеж в магазин за алкохол и цигари в кв. „Гео Милев“ в София. Това съобщават от МВР. Ето какво допълват още:

Около 18 часа на 29 декември чрез 112 в полицията бе получен сигнал за извършен въоръжен грабеж в магазин за алкохол и цигари в кв.“Гео Милев“ в столицата. Според информацията, след заплахи с насочен пистолет, трима извършители противозаконно отнели от обекта оборотните средства и монетник и се оттеглили пеш в неизвестна посока.

Криминалисти от Първо РУ и от сектор „Грабежи“ – СДВР незабавно предприели оперативно-издирвателни действия и бързо изяснили, че тримата се придвижват с лек автомобил. Установени са регистрационният му номер, марка и цвят, а скоро – и посоката на движение и актуалното му местонахождение – в ж.к. „Гоце Делчев“. Веднага са предприети действия за заграждане на района и двама от извършителите са задържани, и двамата известни на МВР. В хода на процесуално-следствените действия в жилището на единия са намерени два газови пистолета, сгъваем нож, известна сума пари, както и 114 боеприпаса за огнестрелни оръжия калибър 7.62.

В процеса на продължилата неотложна работа по случая, на адрес в София вчера е задържан и третият извършител, с криминалистически регистрации, осъждан. От три жилища, обитавани от извършителите са иззети намерените дрехи, с които е извършено престъпното посегателство, а също и множество електронни устройства, ползвани от тях. Тримата са задържани за срок до 24 часа. Предстои доклад в прокуратурата на материалите по образуваното досъдебно производство.