Вътрешните в МВР разследват мистериозна смърт в Ихтиман преди местните избори

1
2266
Емил Караджов

Служител от дърводобивната фирма загива при съмнителни обстоятелства, но полицията в града покрива случая

Сутринта на 21 септември 2023 г. 41-годишен служител на дърводобивната компания Експрес 79 ЕООД пада от ограда в обект на фирмата в Ихтиман. На следващия ден, след почти 24 часа, семейството на служителя вика линейка, но лекарите не успяват да го спасят.

В смъртния акт е записано, че смъртта на 41-годишния работник е в резултат на трудова злополука. А полицаите установяват, че въпросната ограда, от която е паднал загиналият, е с предписание за премахване, защото е опасна.

Това са сухите факти около мистериозната смърт в Ихтиман, която става причина дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР, която е пряко подчинена на вътрешния министър Калин Стоянов, да стартира разследване на местното полицейско управление, ръководено от главен инспектор Филип Благоев, съобщиха за breaking.bg източници от МВР.

Причината – случаят не е регистриран в полицейския бюлетин, въпреки че става дума за смърт при трудова злополука и полицаите би трябвало да започнат разследване веднага.

Според източниците ни, една от линиите на раследване на „вътрешните” в МВР е за връзки между хора от ръководството на полицията в Ихтиман с шефовете на дърводобивната фирма Експрес 79. Същата компания е активен играч във всички изборни процеси в няколко българскиобщини, сред които са Белово, Ихтиман, Костенец, Костинброд, Своге, както и столичният район Нови Искър. А днес започва кампанията за местните избори в цялата страна на 29 октомври.

Още през март breaking.bg съобщи, че лице, за което бившият депутат и член на Продължаваме Промяната Александър Дунчев твърди, че е по върховете на дървената мафия, изпраща свои хора в секционни избирателни комисии от квотата на ПП – ДБ. Въпросното лице бил Емил Караджов, който сам се представя като пълномощник на фирмата Експрес 79. Тогава в звеното на МВР за борба с купения вот бяха постъпили данни, че хора, приближени на Караджов, попълват квотите на ПП – ДБ в секционните комисии в общините Костенец, Белово, Ихтиман, Своге, Костинброд и в столичния район Нови Искър. Според архивите на МВР в годините назад същите хора са работили за почти всички партии от политическия спектър – ДПС, БСП, ГЕРБ и ИТН.

Няколко дни по-късно, още през март, самият Александър Дунчев потвърди тази информация със свой пост във фейсбук.