Ясен Тодоров: Има данни, че Семерджиев е плащал на полицаи

0
34
Ясен Тодоров

Над него не е имало полицейски „чадър“, допълни той

„Разследването на случая „Семерджиев“ върви към финализиране“, заяви пред Би Ти Ви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров. По думите му, след като е образувано досъдебно производство, има данни, че Георги Семерджиев се е отплащал на полицаи.

Той не е учуден, че Георги Семерджиев е шофирал със 166 км/ч, както сочи авто-техническата експертиза. Чакат се заключенията от психиатричната експертиза, както и още няколко технически.

От всички събрани данни до момента става ясно, че той е бил сам в автомобила. Безспорно е и че Симона Радева му е помагала да се укрие. Тя е подсигурила влизането в жилището му.

Тези, които са му помогнали, освен Симона Радева, не са полицейски служители и това стана ясно още преди два месеца“, категоричен бе Тодоров пред Би Ти Ви и отрече да е имало полицейски чадър над Семерджиев.

Разпитани са десетки служители на МВР по това дело и предстои обстойно разследване какви връзки е имал Георги Семерджиев със служители на реда.

Предполагам, че колегите са изискали документите по материалите по огласената от МВР проверка, при която е установено, че 40 служители на МВР са извършили според тях дисциплинарни нарушения“, поясни още Тодоров.