За Шенген ни спря управлението на Просто Подмяната и на лицето Бойко Рашков в МВР!

0
1184
Маринов с главния секретар на МВР Ивайло Иванов и шефа на Гранична полиция Качиков.

Тези, които разрушиха МВР, разградиха българската граница и заложиха бомбата „Шенген“, сега се опитват да се измъкнат с откровени глупости и груби политически лъжи – хартиената бюлетина ни била спряла за Шенген!?

Младен Маринов, фейсбук

Брутална наглост и политическо безочие! Тези, които разрушиха МВР, разградиха българската граница и заложиха бомбата „Шенген“, сега се опитват да се измъкнат с откровени глупости и груби политически лъжи – хартиената бюлетина ни била спряла за Шенген!?

Не, спря ни управлението на Просто Подмяната и на лицето Бойко Рашков в МВР! Преди почти 2 години го предупредихме, че се задава крайно тежък проблем с незаконната миграция. Предупредихме го да не подценява проблема и да предприеме съответните управленски мерки, за да продължи надеждната защита на границата. Обяснихме му, че нулевият миграционен натиск не е даденост, а за това постижение са работили много министри и главни секретари на МВР. Вземали са се правилните управленски решения, за да бъде страната ни на прага на Шенген. Европейските лидери идваха у нас, за да видят как се охранява външната граница на Европейския съюз. Търсеха експертното мнение на България как да се подобри граничния контрол в цяла Европа.

Днес, за съжаление, ситуацията е коренно различна. Нидерландия ни блокира за Шенген, а като мотив използва липсата на надеждна защита на границата ни и мигрантската вълна, която залива ЕС през България. Нидерландският премиер Рюте дори си позволи да говори за тарифа за незаконно преминаване на българската граница.

А лицето Рашков удобно се крие, докато съратниците му от Просто Подмяната се упражняват в говоренето на откровени глупости.

Не Ви ли е срам, бе, хора?!