Засега няма задържани при акцията на спецпрокуратурата

Нямало връзка с Миню Стайков

0
69
полиция
Иван Гешев

Извършват се обиски на 21 адреса и заведения

Акцията на Специализираната прокуратура в столицата днес е срещу организирана престъпна група, занимавала се с незаконно производство на цигари и пране на пари. Тя е свързана с проведената по-рано акция в Пловдив. До момента обаче няма задържани лица, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Той разкри, че са получили данни за незаконна дейност и е започнало разследване и събиране на доказателства още във вторник. На място все още текат процесуално-следствени действия и събиране на доказателства. Към момента са привлечени към отговорност работници и служители на фирмите, стопанисващи две заведения в столицата, стана ясно от думите му.

Извършват се обиски на 21 адреса и заведения.

Лицата, които са съпричастни към престъпната дейност присъстват до приключване на претърсването. След приключването наблюдаващите прокурори ще преценят за кои лица са събрани доказателства и ще ги подведат под отговорност.

Няма данни за лица, които ни интересуват, да са напуснали страната, подчерта Гешев. Налице са доказателства, че хората, които са собственици на незаконните фабрики за цигари, са пласирали производствения ресурс и са усвоявали паричните средства. Притежанието на машини за произвеждане на цигари не е престъпление по законите на страната. Този бизнес носи сериозни приходи на сивия сектор“, коментира зам.-главният прокурор. „Генерира се печалба от 10 милиона лева на месец от трите фабрики“, разкри Гешев, пояснявайки, че прави заключението на база мощностите.

Иван Гешев бе категоричен, че акцията няма връзка с акцията срещу бизнесмена Миню Стайков.