Кой излъга за „поддръжката на изборите“ – Васил Божков или Мая Манолова? Или и двамата?

0
1966
Мая Манолова

И двамата са рецидивисти в лъжата

Невелин Ганчев

Кой излъга, че е имало завера за кметските избори – Васил Божков или Мая Манолова? Или и двамата?

Ако е Божков – вече става рецидивист, изпечен лъжец. При условие че есемесът е истински. Васил Божков казва, че Мая Манолова иска подкрепа/вероятно финансова/  за местните избори миналата есен, но той отказал. Изповядва се на някого, иска да е приятел с него. Мая Манолова отрича.

Васил Божков във видео от Дубай

За Васко мислехме, че е някъде в съседна балканска страна, когато изчезна. Така твърдеше. Може би Сърбия – и хвърлят зарчета на табла с Цветан Василев в Белград.
А се оказа в Дубай. Това е дребно, малка лъжа. И с Принцеса Костинбродска е дребно, но показва стил. А никой не може да избяга от стила си.

Г-н Божков се издъни и с „Левски“, има-няма седмица – два пъти. Първо уби всичко детско у феновете, като каза в сигнал до прокуратурата, че е бил принуден да купи клуба, след като по-лековерните левскари му вярваха повече от година, че е левскар в сърцето и милее за клуба. Твърдеше, че е дал 20 млн. за отбора. После уж хариза /джироса/ акциите на Наско Сираков, а се оказа, че му завеща 20 млн. лв. дългове към собствената му Национална лотария. Джироса му много дългове. Оказа се, че Васко е кредитирал клуба и не му е пукало за него. Не е бил собственик, а кредитор на „Левски“. Велинградски лъжец, както би казал Цветомир Найденов.

Г-н Божков няма никакви доказателства, никакви записи. Той си е действал така, както през всичките 30 г. напоследък – со кротце, со благо и со малко кютек. Васко вяра на политиците няма, нищо, че уж иска да се курдиса на първата банка в Народното събрание с „политическия проект“. Флиртът му с Орешарски като кандидат-кмет на СДС, беше грешка. Дисциплина, дезинфекция и дистанция. По-добре хвани двама чиновници и 20-ина депутати – струва по-малко.

Васил Божков излъга и за десетките милиони, изтеглени на каса в Булбанк. Защото, когато ги теглиш за едно и твърдиш, че ги ползваш за друго, е лъжа.

Мая Манолова също е рецидивистка в лъжата. В деня за размисъл преди парламентарните избори през 2013 г. тя се опита да убеди хората, че в печатницата в Костинброд се готви манипулация на изборите с бюлетините. Имаше разследване по нейния сигнал, което стигна до оправдателна присъда. Нямаше автобуси с двойни дъна.

Принцеса Костинбродска излъга и че е получила просветление да служи на хората и да остави политиката. Подлъга Борисов да убеди депутатите от ГЕРБ да я изберат за омбудсман. Но на тази благородна длъжност в държавата няма пари и власт. Народната любов не е достатъчна. И на Мая й омръзна.

Цветомир Найденов има трета версия. И Божков, и Манолова излъгаха. Мая е поискала подкрепата, а Васко й я е дал.