А гласуване от самолет няма ли да има ?

0
891
Снимка: архив

В президентството не видяхме Гошо Боеца и Йоло Денев

Иван Михайлов

Абсурден цирк се разигра днес в президентството. Румен Радев реши да вика на консултации основните играчи от протестите от миналото лято, които да легитимира официално. Всичко това под маската на консултации с извънпарламентарни партии.

Основно ядрото на протеста от лятото. Мая Манолова, която няма партия, „Изправи се, БГ“ е НПО, „Отровното трио“, Слави Трифонов, „Демократична България“ и партията на разследвания за източване на партийни субсидия за лични цели Костадин Костадинов- „Възраждане“. Която пък е пред закриване по искане на прокуратурата. Пълен абсурд. Тази сбирщина от политически маргинали роди нелепи и идиотски идеи за парламентарния вот. Да припомним-гласуване по пощата, броене на бюлетини онлайн, граждански сдружения да следят изборите, медицински протокол за всеки гласуващ.

Президентът пък си пя песента за машинно гласуване, като че ли такова не е предвидено в закона и не мина поръчката за въпросните машини.

Към глупостите на протестърската общност и на Радев можем да прибавим мастило за пръстите, като в Третия свят, десетници, които да броят хората, а защо не и онлайн камери в стаичката за гласуване. Всичко на живо.

Както е тръгнало очаква се Радев да предложи и гласуване от самолет. Пускаш бюлетината през илюминатора. И длъжностни лица я чакат на земята.

Ако се осъществи идеята за „граждани“ да наблюдават изборния процес и да снимат всичко с телефони, както предложи Копейкин, никой няма да отиде да гласува. На кой ще му е приятно да бъде сниман постоянно с телефон и къде ще отиде тайната на вота ?

Политически неподготвеният президент едва ли помни скандала преди години със застъпниците на една политическа сила на местния вот във Варна, които се оказаха купени избиратели. Не помни също и скандала с евроизборите, със секциите в Халкидики, които дадоха едно евродепутатско място на „Демократична България“.

Утре в президентството ще се явяват Цветан Цветанов , Румен Петков и още маргинали. Ще има още екзотика. Учудващо е защо на „Дондуков“№2 не бяха поканени баш въстаникът Йоло Денев, издържал от първия до последния ден на всякакви протести и т.нар. Гошо Боеца от Видин, който бе изхвърлен от комбинацията на Манолова, Румен Радев и „Отровното трио“. Нищо, че Боеца лежеше на „Орлов мост“, нападаше с яйца и домати исторически сгради, атакуваше полицаи с коктейл „Молотов“ и още подвизи.

Те може би щяха да призоват само за онлайн вот или пък за всеки избирател урна.