Близък ли е президентът с арестувания за шпионаж Николай Малинов ?

0
4469
подлога
Политическата кариера на Радев стартира на събора на русофилите на язовир "Копринка".

Случайно или не политическата кариера на Румен Радев стартира с изследването на Решетников и русофилския събор на Копринка

Близък ли е президентът Румен Радев с арестувания и обвинен за шпионаж в полза на Русия Николай Малинов, шеф на Национално движение „Русофили“ ?

Близък ли е Радев с останалите „русофили“, разпитвани вчера по разследването за шпионаж Юрий Борисов и Живко Георгиев ?

Николай Малинов обвинен в шпионаж.

Тези въпроси се налагат след изключително острата и нервна реакция на Радев в Пловдив по повод разкриването на аферата „Русофили“. Президентът поиска от следствието „неоспорими факти за шпионаж“.

Г-н президент ето ви фактите

На 29 януари 2019 година Breaking.bg единствен описа цялата група „русофили“, маскирана като инициатива „Единение“ на „видни интелектуалци“, които на 18 септември м.г. отидоха на крака при Радев в президентството. С молба да поведе страната.

Ето какво разкрихме тогава :

Кратка проверка показва, че зад гърба на „интелектуалците“ стоят кадрови офицери от Държавна сигурност-ДС, русофили и техни подлоги.

Кръгът, който работи за президента, е сформиран около списание „Сигурност“, прераснал в Движение за Единение-“БРОД за България“. Ето част от участниците в „БРОД за България“-Съюза на тракийските дружества, Славянско дружество, Клуб 24 май, Инициатива Единение, Съюз на ловците и риболовците в България, Асоциация на българските училища в чужбина и други.

Съюзът на тракийските дружества от възстановяването си през 90-те години на миналия век е под контрола на БСП и ДС. Дълги години негов шеф е Красимир Премянов-Премяната, дясна ръка на Жан Виденов.

Клуб 24 май“ е съставен от леви „интелектуалци“ и откровени русофили-Андрей Пантев, Искра Баева, Васил Проданов, Юрий Борисов, Кольо Парамов, Боян Дуранкев и т.н. В управата на Славянското дружество са бивши депутати от БСП като Драгомир Шопов и Орлин Загоров. Основни лектори на сбирките на „славяните“ са акад. Георги Марков и Велислава Дърева. Излишно е да се описва с какво се занимава дружеството-руска пропаганда.

Инициатива „Единение“, излъчена от БРОД, бе групата от 32-ма „видни интелектуалци“, начело с акад. Георги Марков, която пристана на президента Румен Радев на 18 септември 2018 г. с молба да „поведе страната“. Сред „видните“ са пак Марков, Искра Баева, Огнян Герджиков, проф. Михаил Мирчев, покойният Божидар Димитров, Янка Такева, Нешка Робева, Боян Дуранкев и сие.

Дотук с интелектуалците. Зад тези хора, стоят обаче истинските кукловоди на президента, групирани около клуб „Сигурност“. Както може да предположите това са кадрови офицери от Държавна сигурност.

радев
Челната страница на списание „“Сигурност“. На всички е ясно за какво става дума.

Председател на УС на БРОД и „Единение“ Лазар Мурджев. Той е представян като поет, издател, специалист по национална сигурност, шеф на различни организации по охрана. Шеф на Бюро за разузнаване „Парадокс“. Член на ръководството на тъмночервената Асоциация „Сигурност“ на бивши офицери от контраразузнаването на ДС, масон. Баща му е Димитър Мурджев, генерал от УБО, дълги години личен телохранител на Тодор Живков. Людмила Живкова е подозирала, че Мурджев -старши е човек на КГБ, пратен от Москва да следи и контролира фамилията Живкови.

Именно на сайта на БРОД бе публикувано изследването на Руския институт за стратегически изследвания на прословутия ген. Решетников, по което бе избран „руския кандидат“ за президент Румен Радев. Изследването, което носи дата 16 септември 2016 г. Е извършено от социолога Живко Георгиев, който е в Съвета за стратегическо развитие на президента Радев. Георгиев вчера бе на разпит в следствието именно заради това. Основен автор в списание „Сигурност“ е русофила Малинов.

Изследването на Живко Георгиев, поръчано от Института на Решеттников, стои още на сайта на БРОД за България.

Освен Мурджев в клуб „Сигурност“ е Тодор Бояджиев, ген.-майор от Държавна сигурност, минал през школите на КГБ, за да бъде кадрови разузнавач в САЩ, после зам.-шеф на Първо главно управление на ДС, а през 1990 г е назначен за първи главен секретар на МВР. Тясно свързан с т.нар. Кръг Монтерей.

В клуба е о.р. полк. от ДС Бончо Асенов, сега представян като проф. Асенов. Той е офицер от Шесто управление на Държавна сигурност, надзиравал и „шпионирал“ Комитета по вероизповеданията и Българската православна църква.

Заедно с тях е Николай Малинов, бивш издател на вестник „Дума“, шеф на Националното движение „Русофили“, доверено лице на прокремълския олигарх Константин Малофеев, известен хибридчик, с който щяха да правят „славянска телевизия“ у нас.

В клуба е о.р. Стоимен Стоименов, политофицер от БНА, работил в отдел „Военен“ на ЦК на БКП, зам.-директор на Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА-РУМНО. В статия на сайта на „БРОД“ той директно призовава генералите от армията на бунт срещу правителството в полза на президента.

Там са бившият началник на Генщаба ген. Цветан Тотомиров и бившият командващ Сухопътни войски в началото на 90-те ген. Кирил Цветков. Основен автор в списанието „Сигурност“ е Мирослав Писов, бивш шеф на благоевградските антимафиоти „прочули“ се с печално известната акция „Респект“ през 2005 г. при която бе убит Ангел Димитров-Чората. Писов лежи в затвора затова.

Академик Георги Марков- секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС с псевдонима „РОМАН“. Сътрудник на РУМНО с псевдонима „НИКОЛАЙ“ се оказа друг от комитета за единение Любомир Кючуков, бивш зам.-министър на външните работи в правителството на Станишев и бивш посланик в Лондон. Друг член на комитета за единение проф. Валери Стефанов е разкрит като агент на Шесто управление на ДС с псевдонима „Андрей Николов“, списъкът е дълъг. Да добавим шефа на БАН акад. Стефан Воденичаров. Преди години същите видни интелектуалци го издигнаха за шеф на Академията, после пък той и „видните“ като акад. Антон Дончев бяха в комитета за издигането на Георги Първанов за втори президентски мандат. Сега са при Радев. „Дежурни“ интелектуалци.

Лице“ на БРОД е бившият правосъден министър и вицепрезидент Маргарита Попова. Тя е доктор на науките от Библиотекарския институт, доминиран от бивши ченгета и кръг около ДПС. Попова бе избрана за „Рицар на годината 2015 г“ от Орденът на Тамплиерите, ръководен от бившия кадър на УБО-ДС Румен Ралчев.

Та познава ли Румен Радев въпросните персони-русофили? И защо е толкова нервен ? Да припомним, че политическата кариера на Радев стартира от събора на русофилите на язовир Копринка през септември 2016 година. Организатор на това сборище е именно обвинения в шпионаж Малинов.

В поредица от интервюта, включително и пред български медии, получилият забрана да влиза в България за 10 години, генерал от КГБ Леонид Решетников твърдеше, че лично той е избрал профила на Румен Радев по това изследване и го е „спуснал на Корнелия Нинова“. Като двамата са говорили ако БСП спечели изборите да преориентира страната към Русия и България да напусне НАТО. Нинова и Радев отвърнаха с половин уста на твърденията на Решетников. Но една снимка разби лъжите им. Седмица след като е избран за президент Радев има среща със служители на института на Решетников в Българското национално радио. От института дори публикуват снимка. Ето я.

президент
Румен Радев на среща с членове на Руския институт за стратегически изследвания в София.

Затова ли е толкова нервен президентът Радев ? Остава да разберем.