Учебник предлага на децата: Опитай марихуана, страхотно е!

0
2069
марихуана
Учебник приканва децата да опитат дрога.

По текст за пушенето на джойнт разсъждават в Хуманираната гимназия във Варна

Поредната глупост в учебниците възмути родители във Варна, пише Lupa.bg. В помагало по философия, по което се обучават децата от Хуманитарната гимназия в морската столица, е публикуван текст, който открито хвали пушенето на марихуана. „Иван подава цигарата (джойнт, бел.ред.) на Мира с думите: Опитай. Страхотно е!”. По последни данни над 500 000 българи до 36 години редовно пафкат джойнт.

Наказателният кодекс обаче преследва притежанието на марихуана, като пътят обикновено свършва в килията. Това обаче не е обяснено в текста, негодуват родители. Лошото е, че канабисът е наркотик, макар и лек, който може да трасира пътя към наистина опасните дроги. Ето и част от дискусията, която новината породи във фейсбук:

Evelina Dobreva

Кое толкова ви възмущава?? Те пушат марихуана от 6-и клас масово. Хубаво е, че има някакви дискусии по въпроса в училище. Или според вас като се правим, че даден проблем не съществува, той от само себе си ще изчезне ли?

Магесница Магиколепна

Вероятно са завоалирани въпроси с цел да се опознае психиката на децата. Да се види кой как реагира на употребата на подобни вещества и доколко детето приема това за даденост. Може би след това провеждат беседа по темата.