Изгонена заради нарушение на финансовата дисциплина от „Антикорупционния фонд“ стана депутат от ПП

0
675
Мирослава Петрова с Кирил Петков

Мирослава Петкова беше изгонена и от групата „Да запазим Корал“ за източване на средства

Изгонената заради нарушение на финансовата дисциплина от „Антикорупционен фонд“ Мирослава Петрова стана народен представител от партията на Кирил Петков и Асен Василев. Тя влиза в Народното събрание благодарение лично на Петков, който се отказа от депутатското си място от 24-и район в София, пише сайтът Трибюн.

За финансовите действия на бъдещата народна представителка, става от ясно от протокол на „Антикорупционен фонд“, с който медията разполага.

Протокол

На 20.11.2018 година е свикано заседание на Съвета с две точка в дневния ред и те са освобождаване на г-жа Мирослава Петрова от поста и назначение на временно изпълняващ длъжността.

От протокола става ясно, че по време на заседанието председателят Филип Гунев е изложил и подробни мотиви за освобождаването на Петрова, сред които са нарушаване на финансово-счетоводната дисциплина и добрите практики, както и неизпълнение на решения на Съвета от същата година. Освобождаването на Мирослава Петрова е прието единодушно от присъстващите.

Името на Мирослава Петрова нашумя и покрай групата „Да запазим Корал“ , където бе замесена в скандал за източване на средства. Във фейсбук коментар Мария Кавлакова посочва: „Ми такива, дето са пипали в дарителската на „да запазим Корал“ и за тях ли да гласуваме“?