Само в Breaking.bg: Рашков вкара човек на Васил Божков в ръководството на МВР

1
3865
Фичерова е учредител на партията на Божков.

Началник на кабинета на вътрешния министър е кандидат за депутат от партията на Черепа

Страхотен скандал около кадровите назначения на служебния министър на вътрешните работи, слугата на Румен Радев Бойко Рашков е на път да взриви едва тръгналото управление на кабинета на президента.

Освен, че започна чистка в министерството с отстраняването административния секретар на МВР Бойко Славчев, уволнението на шефовете на „Инспекторат“ Николай Гешев и на „Вътрешна сигурност“ Стефко Банков, слугата на Румен Радев е назначил на ръководен пост в МВР кандидат за депутат от партията на Васил Божков, научи Breaking.bg.

И то не какъв да е пост, а на ключов. Рашков пристигнал в МВР заедно с Елена Павлова Фичерова-Караиванова, която от днес е началник на кабинета на вътрешния министър.

Фичерова като докторант в Академията на МВР. СНИМКА: МВР

Фичерова-Караиванова е сред учредителите на партията на Васил Божков „Българско лято“ става ясно от публикуван официално учредителен протокол за създаване на партията „Българско лято“ от 3 януари 2021 година. Нещо повече, дамата е избрана за член на Изпълнителния съвет на „Българско лято“ под номер 13.

От официална справка в ЦИК става ясно, че Елена Фичерова-Караиванова е регистрирана като кандидат депутат от партията носител на Божков Българско национално обединение-БНО в 23 МИР-София. Там водач беше Васил Божков, а дамата е в листата под номер 9.

На 2 март Фичерова-Караиванова подава до ЦИК искане да бъде заличена като кандидат за народен представител, което комисията удовлетворява. Преди да стане учредител на партията на Черепа дамата е работила като началник – сектор „Процесуално представителство и обществени поръчки” към отдел „Правно и нормативно обслужване” в Гранична полиция, а после в дирекция „Правна“ на МВР. През 2015 година защитава докторска степен в Академията на МВР на тема „Граничен контрол на чужденците в България“.

Бойко Рашков явно не е избирал екипа си, говорят хората в МВР. Защото за заместници е довел…..зам.-министрите от времето на Пламен Узунов-Фашиста. В МВР отново зам.-министри стават Венцислав Катинов и Емил Ганчев от „ерата Узунов“. Първият бе началник на полицията в Плевен, близък с Цветлин Йовчев. Напусна при странни обстоятелства МВР при кабинета „Борисов-2“. Вторият е бившият директор на РДВР-Пазарджик от 2006 до 2009, назначен от Румен Петков. Бе уволнен от Цветан Цветанов.

При престоя си като зам.-министър на Пламен Узунов в МВР Ганчев се прочу като заплашваше всеки ден дежурните служители на жандармерията, които охраняват централния вход на МВР, с уволнение. Причината-отказвали да му козируват, когато влизал и излизал от ведомството. Ганчев бе забравил, че МВР е девоенизирано от 2007 година.

Третият зам.министър на вътрешните работи е Енчо Мирчев, бивш шеф на „Човешки ресурси“ в МВР по време на управлението на Цветлин Йовчев.