Дръжте Мая и мутрокрасивите постоянно на екран. Това е гаранция, че няма да влязат в парламента

0
2516
Пазете се от тези популисти. СНИМКА: БГНЕС

И дивият популизъм трябва да е подплатен поне с малко акъл и  минимум десет прочетени книги

Иван Михайлов

Днес Мая Манолова ожалила миньорите в Старозагорско, че работели при тежки условия под земята. Дано това мегатъпо изпълнение на абстинентната за власт дама бъде пуснато в повече платени предизборни репортажи по медиите. Дано. За да се види, че и дивият популизъм трябва да има някакви граници.

И учениците от средното училище знаят, че въглищата в Маришкия басейн се добиват по открит способ с огромни ескаватори. Учи се в часовете по география. И за централите „Марица-Изток“.

Очевидно другарката Мая Манолова е пропуснала този час и затова се кахъри за отрудени миньори, които с черен труд вадят въглища под земята. Айде Мая Популистката не знае, ама поне нейните пиари или „мутрите й“ коалиционни партньори да и бяха подсказали, за да не се излага.

Това не са първите изцепки на бившия зам.-председател на парламента и ексомбудсман. В стремежа си да гони сензации и да лети на вълната на популизма Манолова чупи тъпомера няколко пъти. По време на измислените скандали около „водната криза“ през лятото във видеообръщение Мая мереше нивата на язовири в квадратни метри. Преди това се снима край бурените на софийското околововръстно шосе. С твърденията, че те били канабис от „нивите на Борисов“.

А кампанията едва сега започва. Ще чакаме още бисери от любимата Мая. Току виж във Варна открила, че и моряците работят под земята. За нея важи една крилата фраза от чехословашки сериен филм, много популярен по време на соца. „Болница на края на града“. Там възрастен лекар, д-р Шросмайер, казваше на една сестра: Ако глупостта можеше да лети, вие щяхте да хвърчите като гълъбица!

Затова моля уважаемите телевизии и радиа. Дръжте на екран и в ефир Манолова и нейните мутри колкото се може по-дълго. Така драгият зрител и слушател ще добие чудесна представа какви хора ламтят за власт. И най-важното говорят от „името на народа“.

Манолова обаче не е сама. Вчера някаква умнокрасива дама, Стела Николова, превъзнасяна във Фейсбук като най-великият кандидат за кмет на Варна през 2019 година, също чупи тъпомери.

Дамата, класирала се на престижното четвърто място, дори след Копейкин, в кметската надпревара за морската столица, във видео громи кабинета и Борисов, че давали пари за ремонти и строежи на храмове. Държавата не трябва да строи църкви, вика Николова. Интересно кой ли трябва да строи храмовете ? Сигурно САЩ ? Или пък не ни трябват такива глезотии ?

И тази е кандидат за депутат от мегадемократичната и ултрадясна коалиция „Демократична България“. Представете си какво ни чака в следващия парламент ? Тия фенове на джендъризма сигурно ще забранят и религията, ако дойдат на власт. Друго е да си умен и красив. Мутрокрасив. Дано посланието на Стела Николова стигне до повече избиратели.

Преди това друг от ДБ, общинският съветник в София Панев, сега водач на листа на коалицията, искаше да закрива метрото и градският транспорт. Пази боже от подобни индивиди в управлението на страната. Затова давайте предизборни дебати само с хора на Мая и мутрите, с Копейкин, с ДБ, с Мангъров и цялата сбирщина, която се търкаляше по жълтите павета на София, замеряше паметници на културата с яйца и боклуци, чупеше, палеше полицаи и вилнееше на „Орлов мост“.

Нека избирателят ги види в пълния им блясък. И да прецени умственият им багаж. Манолова и сие са некадърни имитатори на политици популисти в Европа. Има ги в голямо изобилие. СИРИЗА в Гърция, Подемос в Испания, Бепе Грило в Италия, националистите в Германия. Само, че има една голяма разлика. И за дивия популизъм трябва да има поне малко акъл. Поне 10 прочетени книги зад гърба на врякащата Мая и кресльовците от ДБ. Но когато липсват първите седем години е трудно. Много трудно. Да не забравяме авторът на крилатата фраза „Лица и хора“  Цветан Цветанов, добил известност като „Апартаментчика“. Там природата си е казала  думата. Няма какво да се коментира.

В цялата тази картинка ми се губи един много ценен екземпляр. Гошо Боеца от Видин. Мутрокрасивите го използваха по площадите и го захвърлиха като мръсен парцал. През лятото Гошо кълнеше правителството, че лъже за пандемията, за да запуши устата на народа. Обаче и той и жена му се разболяха от уж несъществуващия коронавирус. И тогава почнаха да кълнат правителството, че не им е осигурило адекватно лечение. И ги оставило във видинската болница. Тутакси Боеца стана ВИП-пациент във ВМА, за разлика от стотици обикновени българи, които нямаха тази привилегия. Искаше Мутафчийски да му се явява в стаята лично. След това Боеца се покри като мишка.

Искрено се надявам цялата предизборна кампания медиите да отразяват с предимство мутрокрасивите и само тях. Пускайте ги по пет часа в „тиливизора“. „Въртете“ Стела, Мая, Панев, Татяна Дончева, Бабикян, Хаджикян, Лодкаря, Тафров и сие. До насита. Това е гаранция, че тази сбирщина няма да влезе в парламента. Не, че ще е голяма загуба.