Евролиста на БСП или на Решетников ? (Видео)

Иво Христов, който хули ЕС в пропаганден руски филм, отива в Европарламента

0
1048
БСП
Ген. Леонид Решетников

Към Европейския парламент тръгват доказани антиевропейци

Стефан Ташев

Началникът на кабинета на Румен Радев Иво Христов, Румен Гечев и Велизар Енчев се оказаха в листата на Корнелия Нинова, която тя силово налага на Националния съвет на БСП. У публиката остава усещането, че тази листа не е писана от Нинова, а от генерала от КГБ Леонид Решетников, ръководил Руския институт за стратегически изследвания.

На хората да припомним, че по искане на института бе извършено социологическо проучване в навечерието на президентските избори в България през 2016 година. С това изследване бе изработен и профил на кандидата на БСП. Той пасна на командващия ВВС ген. Румен Радев, който по-късно наистина стана президент на България.

След това се разрази скандал покрай срещите на Решетников с Корнелия Нинова и Радев. Нинова отричаше, но генералът я обвини в лъжа като в интервю за руска пропутинска пропагандна телевизия заяви, че лидерът на БСП е поела ангажимент за изваждане на България от НАТО и ЕС.

бсп
Среща на Румен Радев с хората на Решетников в БНР.

Вкарването на Иво Христов в червената листа бе голямата изненада, която Нинова поднесе на публиката. За хардлайнерите в червените редици това сигурно е голямо попадение. Но какво ще търси Иво Христов в Европейския парламент и какво общо има той с ЕС ?

Казват, че децата не могат да отговарят за деянията на родителите си. Така е. Но да припомним кой е бащата на Иво Христов.

Родителят Христо Христов е завършил курс във военно-политическото училище „Йосиф Сталин” в СССР, бил е заместник-командир по политическата част в армията-ЗКПЧ и партиен секретар.

От 1964 г. става кадрови офицер от Разузнавателното управление на Министерството на народната отбрана-РУМНО и работи като резидент на службата под прикритието на вицеконсул в Истанбул. Там Христо Христов е и партиен секретар на посолството.

През 1973 г. бащата учи във Военно-политическата академия на ГРУ (Съветското военно разузнаване). През 1984 г. Христо Христов е резидент на РУМНО в Брюксел и ръководи резидентурата на разузнаването което работи активно срещу НАТО и Европейски съюз. Крушата не пада по далеч от дървото. Можете да видите интервю на Иво Христов, изкарал повече от година в президентството без достъп до класифицирана информация, за руския пропаганден канал Россия 24, правен през лятото на 2016 година. Филмът случайно съвпада с изследването на Решетников. В него бъдещият шеф на кабинета на Румен Радев на чист руски обяснява пред камерата колко България е зле под игото на Европейския съюз. И какви разочарования е изпитал българския народ след приемането ни в него. Според Христов българите обожават Русия, а русофобите са пренебрежимо малцинство.

Във филма със същите тези се включва и друг от листата на Нинова-Решетников Румен Гечев. Бившият министър от времето на Жан Виденов жали за социализма и обяснява как подлите американски и западняци заграбват и унищожават българската индустрия.

И тези хора ще стават депутати в Европейския парламент ? Депутати ли ще бъдат или Троянски коне на Русия ?

БСП
Изследването поръчано от Института на Решетников.
БСП
Автор му е Живко Георгиев, който е в съвета на президента Радев.

Компания им прави антиевропеецът Велизар Енчев, сменил няколко партии и бои. По времето на управлението на Иван Костов бе посланик в Загреб. После депутат от НФСБ през 2014 година, за да акостира тази зима в телевизията на БСП.

Кой е Енчев ? От 1978 г. работи три месеца във в. „Работническо дело“, след това в секция „Периодичен печат“ към Комитета за култура, а в края на същата година става редактор във в. „Отечествен фронт“, където отговаря за сектор „История“.

Назначен е като щатен служител в Югославския сектор (към 17-ти отдел) на Първо Главно Управление (ПГУ) на Държавна сигурност през ноември 1985 г. Този отдел работи по социалистическите страни Югославия, Китай, Албания и Румъния. През юни 1986 г. успешно завършва разузнавателна школа при ПГУ в Москва.

На 23 януари 1987 г. Енчев е изпратен зад граница под прикритието на кореспондент на в. „Отечествен фронт“, „Отечествен вестник“ и БНТ в Белград. До 1993 г. работи в Белградската резидентура на ПГУ, което след 1990 се нарича Националната разузнавателна служба (НРС), където отговаря за разузнавателната работа в Македония и Косово и е водещ офицер по активните мероприятия (АМ) на югославска територия. От Националната разузнавателна служба Велизар Енчев, с чин капитан, е уволнен през юли 1996 г. от тогавашния ръководител на службата ген. Бриго Аспарухов, по личното настояване на министър-председателя Жан Виденов.

Какво прави Енчев, фен на СИРИЗА и антиевропейските партии, в една листа с министъра от кабинета на Жан-Румен Гечев, остава мистерия.

Самият Румен Гечев е агент на Първо главно управление на ДС с псевдонима „Економов“. Внедрен от ДС в САЩ, където шпионира научния си ръководител в Илинойския университет.

Водачът на червената листа Елена Йончев също като Иво Христов има баща от ДС-ГРУ.

Бащата на Йончева-Никола Йончев е работил в Белгия като кадрови офицер от Първо главно управление на ДС, после отзован от там заради провал, пратен под прикритие в българската секция на Световния съвет за защита на мира. После с протекцията на Георги Нанев Вутев е изпратен зам.-търговски представител в посолството на България в Казабланка, Мароко.

Появата на Иво Христов смъкна и последният смокинов лист на дружбата между Корнелия Нинова и уж независимият президент Румен Радев. И Решетников. Радев люто отричаше връзки с генерала от КГБ, но назначи в Стратегическия съвет социолога Живков Георгиев, случайно направил социологическото изследване по поръчка на Решетников.

Злите езици твърдят, че Христов е контролирал президента от името точно на столетницата, а и на други задгранични другари.

Сега отива в Европейския парламент. На кого оставя президента Радев остава да видим. Вижте пропагандния филм на Россия 24 за да видите в пълния им блясък „европейците“ Христов и Гечев.