Лъжите за мигрантите и вируса

0
1433
мигранти
Бунтът на мигрантите в Харманли. Явно някой иска повторение на този сценарий.

Голямата драма: Няма заразени българи и новият тролски лайтмотив – бежанците не искат в България, защото е много зле

Две сюжетни линии отнесоха опорките на БОЕЦ, МОЕЦ, Ченалова, Сашо Диков, Чобанов и Готев за „къщата в БарЦилона“. Вече никой не им обръща внимание. Сега „драмата“ е задаващата се мигрантска криза и коронавирусът.

И в двете има сериозна интрига. Защото няма мигранти и заразени в България. Тежко е на авторите на фалшиви новини – не могат да хейтят… Преди седмици една българка, която живее в Италия и е фен на „Демократична България“, с такава ярост пишеше в социалните мрежи как италианските власти взели всички мерки за вируса, какво се правело тук и там, а как българите били пълни некадърници, нищо не направили.

И какво стана? Половин Италия е в плен на коронавируса, а в България няма. Не може да няма, пишат в социалните мрежи, „властите крият“ – напред към консервите, макароните, олиото и брашното. Те ще ни спасят от вируса.

Но заразени няма и няма. Какво правим тогава? Лъжем, разбира се… Тотален хейт по темата… Лъжи и манипулации, в които участват медии. Напълно недопустимо за нормална държава. В България обаче има слободия на словото, всеки пише каквото му скимне.

Същата е историята с мигрантите. Абе не щат да влизат у нас и не щат. Ляво-десните измислиха решение: България е толкова зле, че дори мигрантите бягат от страната. Ех, ако имаше… какви приказки и дитирамби щеше да има. С искане, разбира се, за оставки.

Но мигранти няма. Тази сутрин по Нова телевизия слушам един от сирийската комунистическа фамилия Алгафари…  Две трети от тази фамилия са агенти на ДС.

Та този потомък на фамилията ни обяснява как: Оградата на определени места на границата не става, особено на определени места, особено край Малко Търново…

Интересно откъде Алгафари знае къде и как „оградата не става“? И местата знае…

Обясняваме за хиляда и петстотин път, че „оградата“ всъщност е възпиращо съоръжение. Какво означа това ?

Тя не е направена да спира, а да задържа нелегални мигранти до пристигане на гранични патрули. Тя ще започне да работи в пълния си капацитет, когато е покрита от видео и електронно наблюдение на всеки метър. Със сензори и алармена система. Но дори и в този вариант тя работи. И може би затова мигранти към нас в момента няма.

За сравнение Гърция има ограда към турската граница на определени участъци от сухопътната им бразда. Друг е въпросът кой извади „мигрантите от ръкава си“, кой шантажира ЕС вече шест години с тази карта и как тръгналите към България и Гърция „бежанци“ се оказаха не от Сирия, а от Мали, Афганистан и Нигерия. И как войната в Сирия, която води Русия, е част от огромна хибридна операция по прекарване на милиони хора към Европа. С цел възникване на извънредни ситуации и избуяване на „националистически“ и „патриотични“ движения като тези в Германия и Франция. Които се оказват съвсем „случайно“ финансирани от Русия.

Така че тук чакаме мигрантите, за да дадем малко сила на Костадин Костадинов-Копейкин и тем подобни маргинали… Те вече са готови да реагират. Отново ще са пред телевизионните камери като първи патриоти и закрилници от мигрантите. С това се хранят и с това ги ХРАНЯТ от Изток. Обикновено с лъжи. Но нали това е целта.