Преживяхме какво ли не, ще преживеем и Слави

0
1384
Тошко Йорданов подремва в парламента. СНИМКА: АГЕНЦИЯ ПИК

Абсурдно е трубадурът на мутрите да ни учи на морал

Тодор Александров

Дни преди началото на предизборната кампания различните социологически проучвания дават на партията на Слави Трифонов второ или трето място.

Мнозина се питат в социалните мрежи това нормално ли е ? И как е възможно ? Ми явно е възможно. Партия на трубадура на чалгата да е на второ място. Партия, която няма никаква програма, никой не е виждал лидера и на живо да водеща политическа сила в следващия парламент ? Ми, да, явно е възможно. Сценаристите на задкулисието явно ни предлагат поредния „телевизионен субект“ за партийна употреба. Този филм вече сме го гледали. Много пъти. Преживяхме Волен Сидеров, Бареков, „Царят“. Сега идва Слави Трифонов. С телевизия от под 2000 абоната. Със сценаристи, които му пишат мъдрите мисли в социалните мрежи и с автобус горили, които го пазят. Човек се пита дали „новият месия“ мисли изобщо с главата си ? Трубадурът на мутрите ще ни учи как да се борим с мутрите и мафията.

За съжаление на сценаристите някои от участниците в партията на Чалгаря напуснаха и разкриха част от тайните на великата партия „Има такъв народ“. Кой как кадрува, оказа се, че това е сестрата на Трифонов, какви велики личности се готвят да стават депутати. Неофициално се твърди, че листите на Слави ще са пълни с фолкаджийки и силиконки. Ми съвсем нормално. След като лидерът на „Има такъв народ“ е такъв, такива ще са му и депутатите. Българинът е доказал, че на избори настъпва една и съща мотика няколко пъти. Всеки път се оплаква и пак прави същото.

Така, че не се съмнявайте. Ще имате удоволствието да гледате фолкаджийте на парламентарните банки. Няма страшно и това ще мине. Преживяхме какво ли не. И Слави Трифонов ще преживеем. То Румен Гечев, министъра на Виденов, който фалира България, четири години раздава морал от парламентарната трибуна. Вместо да търка нара в затвора. И пак ще раздава. Ще гледаме, вече не само по ТВ Седем осми, спящите красавици (сценаристите)на Слави как дремят по парламентарните банки.

Няма да е за първи път. Но за съжаление няма да е и за последен. В търсене на поредният „месия“ ще вкарваме в парламента още такива екземпляри.

Дано поне по време на кампанията, между два фолк концерта, чуем програмата за управление на Слави Трифонов. И видим бъдещите му депутати.

Че и ако и те са като лидера си, скрит зад мутри, ще ги объркаме с някои други. Да не казвам какви. Щом сме се докарали до тук. Той и „Царят“ се запознаваше с депутатите си след изборите. Сигурно и Слави ще направи така на таен кастинг.

Да се смееш ли, да плачеш. Да видим кой накрая ще плаче.