„Джедаят“ на „Промяната“ се оказа… пуделът Рашков

0
3214
Идва краят на джедаите.

Снимките на бившия комунистически следовател с контрабандисти явно са от сбирка на „Анонимните алкохолици“. Никой никого не познава

Иван Михайлов

Помните ли „великите народни въстания“? А служебния кабинет на Стефан Янев от преди три години? Наречен от вестник „Капитал“: „Завръщането на Джедаите“. Всъщност „Джедаите“ бяха двама. Кирил Петков и Бойко Рашков. Баш борците срещу корупцията, разкриващи схеми за милиони, чували с пари, празни язовири и каквото се сетите. Първият „Джедай“ се оказа…Просто Киро. Нооо…вторият..Рашков се вихреше по всички медии от сутрин до вечер. Бившият комунистически следовател раздаваше присъди , наричаше противниците си „престъпници“, уволняваше шефове на дирекции в МВР, началници на специални служби.

Като един титан и исполин от митологията се беше изправил в цял ръст и с меча си сечеше корупцията. Борбата беше безмилостно жестока. Mafiata се беше скрила в миша дупка, но оказваше съпротива. И само Бойко Рашков бдеше денонощно, за да не се появи пак.

В този напрегнат, но епичен, момент, „Екзекуторът“ на Mafiata бе залят от народната любов. Точно тогава да вземат някакви абсолютно непознати мафиоти да се промъкнат в дома му, може би са се мушнали през някоя от 12-те тоалетни. И да се снимат с народния герой, като му пробутат скъпа картина „Рашков с Младенеца“. Мерзавци!!

А сега пък някакви мафиоти да вземат да му държат сметка за тези снимки. И за още някакви фотографии с напълно непознатия за него Живко Коцев, който пък го е събрал с някаква абсолютно непознати да си пият водката. Докато пудел носи пачки с хиляди евраци. В кутия. Пълна провокация. Това е работа само на статуквото и тъмните сили (нали не сте забравили, че Рашков е от добрите сили).

Ако вярваме на бившия комунистически следовател снимките с „Иарата“, сина му и Коцев от софри се реално от сбирка на „Анонимните алкохолици“. Никой никого не познава, оплакват се от проблемите си, но без да си казват имената. Но Mafiata не спи, продължава да тормози „Джедаят“ Рашков. И се налага за пореден път той да им обясни как стоят нещата от живота. Пред подбрани, проверени, интегрирани, журналисти. Които пърхат с мигли и почти припадат от благите, но сурови, очи, хладният ум,горещото сърце и чистите ръце на „Екзекутора“.

Снимките на Рашков и Живко Коцев с контрабандисти.

Разбира се пуделът е измислен, пачките с евраци са визуална илюзия, а някакви НЕПОЗНАТИ хора развалят пиенето на депутата от ПП-ДБ с физиономиите си в някакви снимки.

Ако и вие вярвате на тези фантасмагории, значи сте напълно интегрирани.

Всъщност „Джедаят“ на „Промяната“ се оказа един..обикновен пудел. Първо на Радев, после на Киро. Пуделът назначил за шеф на политическия си кабинет дама от политбюрото на партията на Васил Божков-Черепа. И успял да я махне два часа преди да излезе първият списък от любимия на либералната общност списък „Магнитски“, в който беше и Божков. Пуделът, на който напълно непознати контрабандисти, цяло Хасково знае, че работят за Паскал и Черепа, му правят предизборна кампания.

Ако използваме риториката на бившия, слава богу, премиер Денков можем да кажем, че се носят слухове,слухове, че бившият комунистически следовател е взел някакви неща от кутията на пудела от снимките, за да назначи доверено лице на въпросните непознати контрабандисти за шеф на Главна Дирекция „Национална полиция“. И един напълно непознат контрабандист влизал там и в кабинета на Рашков като у дома си.

Пуделът вече не е толкова самоуверен, изнервен е, защото напълно непознатия му ексглавен секретар на МВР Коцев го е изпортил на разпити в антикорупционната комисия, издал го е, натопил го е. За да си спаси кожата.

Рашков вече не „Джедай“, а уплашен пудел. Какво падение, а? Как преминава световната слава. Днес си герой, а утре…