Харвардските хлебарки на Румен Радев опоскаха държавата

0
1604
Кирил Петков и Асен Василев Снимка: фейсбук

Положението излиза извън контрол, шуробаджанаците в управлението не знаят къде се намират

Иван Михайлов

Въпреки кризите държавата върви с ускорени темпове напред, изцепил се вчера в някаква телевизия Даниел Лорер, министър на иновациите, кумец на Просто Киро, негов семеен приятел, а в момента семеен ортак в разграбването на държавата.

Лорер е прав в едно, България се движи с ускорени темпове, но към пропастта. Направо лети натам. Като цените на олиото, бензина, газта, електроенергията, останалите хранителни стоки, лекарства и услуги. Според официалната прогноза на БНБ страната я чака галопираща инфлация. Ситуацията е извън контрол. В прекия и преносен смисъл.

Държавата е на автопилот, който с усмивката на Просто Киро ви поздравява по пътя към катастрофата. Великите харвардски анализатори ни докараха до тук. Оправданията с войната в Украйна и „международното положение“ не вървят. Повечето от министрите в кабинета на „промяната“ бяха инсталирани на държавни постове от първия и втория служебен кабинет на Румен Радев. Начело с Киро, Асен, Денков, Рашков и сие. Къде бяха тези корифеи да предвидят кризите в предстоящата война-шоковото поскъпване на цените на петрола и газа, които повличат всички цени нагоре и помпат инфлацията ?

С какво се занимаваше правителството в последните месеци, когато „не дрънчеше на война“ ? Какво анализираше ? Занимаваше се с главния прокурор Иван Гешев, със закриване на специализираното правосъдие, с „анализи“, с прибирането на ББР, вкарването в бордове на наши хора, семейни приятели, любовници и роднини.

Същият този Лорер и жена му поеха контрола на над 9 милиарда лева държавни пари. Какво анализираха и предприеха ? Напълно безпомощни хора. Дори да приемем доносите на Атанас Атанасов от ДСБ, че „службите са излъгали парламента, че няма да има война“, България е член на НАТО и ЕС. Получаваме класифицирана информация от партньорите. Дали някой и е обърнал внимание от великите харвардци ? Реално изобщо няма нужда от класифицирана информация и който има желание, може да научи всичко от „открити източници“, тоест от медиите. Плановете на Путин за агресия в Украйна бяха обявени от американското разузнаване седмици преди 24 февруари и публикувани във всички големи световни медии.

Взело ли е българското правителство мерки предварително ? Не, разбира се. Точно обратното-оказва се,че Държавният резерв е опоскан от хора на Румен Радев, докато ви баламосваха с „борба срещу корупцията“ и „мутри вън“.

Когато Рашков-Дамаджаната разказваше приказки за „масово подслушване“, едни другари правеха далавери в енергетиката и източиха газохранилището в Чирен. Или прибираха тлъсти комисионни от министерства под формата на договори за „правни услуги“.

Докато президентът Радев сглобяваше четворната коалиция, двете му служебни правителства теглеха заеми като луди, а 9 милиарда лева потънаха неизвестно къде. За почти година на власт харвардските хлебарки на Румен Радев опоскаха държавата, направо и разказаха играта.

В разгара на войната в Украйна, подпалила целият свят, българското правителство, проксита на Радев, е напълно безпомощно. То „анализира“, върви след събитията. А „ястребът“ Кирил Петков нарича Русия „бензиностанция с ракети“, но декларира, че си иска нефта, газа и бензина от същата „бензиностанция“, но без санкции. България никога не е имала толкова неадекватен премиер и толкова некадърно управление. Пред харвардските хлебарки Жан, Първан и сие изглеждат направо титани на демокрацията.

В разгара на икономическата криза страната ни е залята от огромна бежанска вълна от украинци, които бягат от войната. Държавата я няма в случая. За пострадалите от конфликта се грижат самоорганизирали се доброволци, БЧК, неправителствени организации и добри хора.

За разлика от Полша, Румъния и Словакия, където държавата си е на мястото. Тук правителството реагира само с обещания, празни приказки и поредните глупости на Просто Киро от трибуната на парламента.

И не на последно място трябва да се отбележи, че българското правителство е в клещите на БСП, която като руска партия плаши да го свали, а е направило нещо, дори и само на думи, срещу Русия. Срещу България се води масирана хибридна война от руските специални служби и хилядите проксита на руската Пета колона в страната. И тя не започна на 24 март, а много по-рано. Проспана напълно от специалните служби, контролирани от хора на Румен Радев още от май миналата година.

Дали това бездействие е случайно ? Всеки запознат, дори любителски, с методите на КГБ за такива операции ще ви каже, че всяването на паника в населението чрез слухове и манипулации е добре изпитан метод на въздействие срещу вражески държави. Той се изпълнява в момента в България, първо с паниката по бензиностанциите, а сега в паниката с рязкото поскъпване на олиото и други продукти. Другарко Нинова, няма никакви „спекуланти“, просто вашите хора монополисти разиграват сценарии и нагнетяват напрежение в страната. В и без това паникьосаното от войната население. Така се манипулират тълпите, за да дойде поредният спасител на терена.

Неговото име е дистанционно управляваният Стефан Янев. Радев явно не е доволен от харвардските хлебарки, тика ги да се пържат в собствения си сос от незнание, некомпетентност и арогантност. Докато не ги изхвърли на бунището. Тези „патриотични игри“ обаче са наш гръб и то по време на война. България реално е във война, благодарение на управляващите и техният ментор Радев.