Избори 2023 – Кал, КироКокорчовци и Капитали

0
1230
Снимка: Трибюн
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Чака ни най-мръсната, кална и противна предизборна кампания

Стефан Ташев

Чака ни най-мръсната предизборна кампания от десетилетия насам. Още от днес в социалните мрежи и видеоканалите на всеки пет минути ви заливат платените клипове на „добрите сили“. И няма отърване от тях. Две седмици те са по всички техни телевизии, заедно и поотделно от сутрин до вечер.

Пак същите мантри-краят на ГЕРБ, изчегъртване, кражби, шкафчета, кюлчета и чекмеджета. Никакво въображение, никаква идея за нещо ново.

Както е тръгнало, единствената разлика ще е в капиталите. На предишните избори, по официални данни, „промяната“ изхарчиха най-много средства за медийна кампания – 1 860 970 лв., следвани от „Демократична България“ с 1 815 566  лв. Близостта на сумите на двете партии не бива да ви учудва. Също както и даренията от служители на криптопирамидата „Нексо“ към ДБ, по 199 000 лева на последните два вота.

Сега очаквам още повече пари да се изсипят от коалицията ПП-ДБ за медийна реклама. Да речем поне 3 милиона лева. И това официално.

А иначе телевизиите са си техни, така, че обслужването ще става безплатно. И тук не визирам само КироКокорчовците, които ще дрънкат глупости от екрана с изцъклени погледи. Освен тях в студията ще дефилира обслужващият ги антураж-„журналисти“, „независими експерти“, ПърванСимеоновци, „политолози“ и т.н. Затова се изисква сериозен Капитал. За троловете на Мирчев в социалните мрежи също.

Генералният спонсор и на двете партии-коалиции е един и същ. Иво Прокопиев.

 Защо ще бъде хвърлен такъв огромен ресурс в провалени политици като Кирил Петков и Христо Иванов?

Защото Прокопиев рискува да загуби милиарди от Плана за възстановяване. Там „промяната“ предвидливо му гласува огромни средства за батерии, като сложи кръст на ТЕЦ-овете в Маришкия басейн. След реакция на предишния парламент, служебното правителство започна стъпки по предоговаряне на плана и премахването на въпросните батерии и пренасочването на парите към по-реалистични проекти.

Някой се опитва да вземе хляба на семейство Прокопиеви и затова трябва да се инвестира в „политици“, в „добрите сили“, които да решават проблемите на семейството.

Откъде идват „шкафчета, кюлчета, корупция“

Точно заради това изборната битка ще бъде много кална. Няма да се пестят средства за помия по ГЕРБ и черна кампания. От изборите през ноември 2021 година насам не съм видял никъде официално документ, който да показва колко е струвало на „промяната“ наемането на израелски „експерти“, бивши началници в МОСАД, за кампанията им.

Бившият шеф на МОСАД генерал майор Дани Ятом и основаната от него фирма за политически пиар C.I.Y. GLOBAL са помогнали за победата на коалиция Продължаваме промяната на изборите на 14 ноември в България.

Това съобщи през декември 2021 г. израелският сайт “observatorial.com”. Пред израелската медия шефът на компанията Нево Коен, се хвали за успеха си в България: “Работихме в режим командос. След два дни срещи в София анализирахме ситуацията с партийните лидери и местния екип и активирахме екипите си, които работеха непрекъснато онлайн. В основата на съветите от израелските пиари е да се очерня политическия опонент, непрекъснато да се повтарят думички като кражба, корупция, шкафчета, чекмеджета, кюлчета и прочие.

Колко е струвало наемането на тази компания на „Промяната“?

Или може би очаровани от Кирил Петков и Асен Василев бившите началници в МОСАД са работили „про боно“, като служителките от Нексо, дарявали заплатите си от любов към ДБ? Можем само да гадаем. Няма журналист, който да зададе такъв въпрос на богопомазаните КироКокорчовци. В отчетите пред Сметната палата също няма и дума за разходи за израелците. Иначе всичко е чисто, прозрачно и не се краде.

Благодарение на осеммесечното управление на тези хора, заедно с Христо Иванов, Атанас Атанасов и Корнелия Нинова, държавата е в тотален колапс. Чудовищен ръст на цените, рекордна инфлация, дупка в бюджета и мижави приходи.

На фона на всичко това нахалниците от ПП-ДБ ще изливат милиони в чудовищно скъпа предизборна кампания, за да ви убедят как ще вдигнат пенсиите. Това ако не е гьонсурат, здраве му кажи.

Без правила и морал

Кампанията ще бъде мръсна, черна и кална и защото тези хора не признават закони, правила и Конституция. Това са освирепели ляволиберални хунвейбини, които искат да унищожат държавата, за да постигнат корпоративните си интереси. И тези на спонсорите си.

Като същевременно ви заливат с популизъм и обещания за пенсии и „безплатни“ неща. Без да са успели за 8 месеца да забият един пирон.

Тези КироКокорчовци, брандирани като „успели“ бизнесмени от чужбина, ни учат на морал, докато се натискат по парапетите на частни квартири с любовниците си. Като Кака Лена, писачката на законите на ПП, отменени от Конституционния съд. Затова обаче никой не ги пита. Когато си с кокал в устата, не лаеш. Траеш си.

Никога досега в най-демократичната ни история не е имало толкова нагли, безочливи и безскрупулни хора като тези корпоративни рейдъри.

Обучавани в харвардските курсове как да атакуват, превземат, овладяват и унищожават дадена компания. На България те гледат именно така, като на фирма, която трябва да бъде взета на абордаж. Взеха я, закопаха я, сега искат да я унищожат.

Създадени с пари от чужди фондации двете формации всъщност не са партии. Те са групи за натиск. Понеже нямат голяма обществена подкрепа, те са страшно вресливи, заедно с обслужващите ги НПО-та и медии, също групи за натиск.

Вижте последната история с Морфов. Телевизиите рекламират „протест в негова защита от актьори“, но хората са малко и има само един актьор от Народния театър. Затова камерите снимат отблизо, както и на великите протести, за да не се вижда, че това е политическо мероприятие. Така ви се поднася и всичко останало, от тяхната гледна точка. Парапетите на Киро и Лена не съществуват, няма ги, бе. Щом не ги показваме, значи ги няма.

Който не е с нас, е против нас. Всички, които не мислят като нас са мафия, статукво и мошеници. Нищо не можеш да кажеш на такава желязна логика. За съжаление на тези объркани хора, живият живот не е в социалните мрежи и техните политлаборатории. Нито на жълтите павета. А навън. ПП-ДБ вече трета година залагат на „перманентната революция“, може да се сетите кой е автора на тези безумия-троцкистът Евгени Дайнов, унищожаване на противника-ГЕРБ, иначе протести.

Това обаче не се случва. Напротив. Революцията им отдавна приключи, за справка можем да посочим мижавият интерес към протестите от тази зима срещу хартиената бюлетина, а участниците в нея осъзнаха как са ги използвали и употребили. Дори ПърванСимеоновците, лични социолози на КироКокорчовците, признаха, че термините „статукво“, „мафия“ и „революция“ са изчерпани за българите.

Но тези продължават като овни да блъскат с рогата напред вратата. Нека продължават, накрая ще си строшат рогата, а спонсорите им ще видят, че не стават за нищо. Въпреки излетите милиони левове за предизборни кампании  Но всичко това на наш гръб. Защото КироКокорчовците се канят да провалят парламент след парламент, докато не стане тяхната, както се издаде водачът на най-малката група за натиск-ДСБ Атанас Атанасов-Гнома. Ще строшим милиарди левове държавна пара за кефа на ПП-ДБ. Защото те са умни и красиви.

Само да напомня, че опитите за провеждане на „перманентна революция“ в света приключват с пикел в черепа на Троцки в Мексико през 1940 година от агенти на НКВД.

ГЕРБ/СДС