Радев вкара БСП и Прокопиев през задния вход във властта

0
1348
Новият министър на финансите е Кирил Петков от ДБ.

Сивият кардинал на второто служебно правителство на Радев е… Николай Цонев

Тодор Александров

БСП и кликата на Иво Прокопиев влязоха във властта през задния вход. Със служебното правителство на Румен Радев.

След „драмата“ с връщането на мандата от Корнелия Нинова Радев официално обяви, че ще „ползва кадри на левицата“ за служебни министри. Речено-сторено. Чугуненият комунист Янаки Стоилов, човек на другаря Александър Лилов, вечната Амбър в БСП, е министър на правосъдието. Друг кадър на БКП-БСП Бойко Рашков, бивш депутат от столетницата, настоящ съветник на Радев, вицепремиер и вътрешен министър, трети Христо Бозуков, член на градската организация на БСП-Пловдив, човек на Георги Гергов, министър на земеделието.

Другият „стълб на правителството“ на Румен Радев е кръгът на олигарха Иво Прокопиев и неговият инженерен проект „Демократична България“. В кабинета двама души от този кръг са ключови министри.

Кирил Петков, член на Инициативния комитет на „Да, България“ е министър на икономиката, а Асен Василев на финансите. Да не забравим новият министър на културата Велислав Минеков, син на тежка комунистическа номенклатура, с баща придворен скулптор на Тодор Живков.

Каква амалгама от отявлени комунисти и „градска десница“. Някой учуден ли е ? Едва ли. БСП и ДБ работиха в коалиция на местните избори в София през 2019 година. Благодарение на червените гласове умните, красивите и непогрешимите взеха осем кмета в центъра на столицата. И обратното.

Върхът на сладоледа е премиерът. Това е Стефан Янев, дългогодишен чиновник в Министерството на отбраната, доверено лице на бившия военен министър Николай Цонев.

Именно Цонев пробута Янев за военен министър в първия служебен кабинет на Радев през 2017 година. Първата работа на Янев в МО бе разгрома на ръководството на вестник „Българска армия“. Греховете на медията са, че публикували критични материали срещу Румен Радев.

След министерстването си Стефан Янев бе прибран на „Дондуков“№2 като съветник. И какво излиза ? Цонев, приятел с Румен Радев, е тайният кукловод на властта у нас. Шефката на ЦИК Камелия Нейкова е бивш негов заместник в МО, после заместник в бутиковата му партия. Пробутана през Мая Манолова на хората на Слави Трифонов. Новият премиер също човек на Цонев. Кой стои зад самият Цонев сетете се сами.

Благодарение на „протестърите“ България има правителство на завършили в Москва, комунисти и хора на ДБ. Разгромената на изборите БСП влиза във властта през задния вход, с патерица от кохортата на Прокопиев. Честито.