Румен Радев вече си има партия

0
3633
Партията на Трифонов ще бъде ракетата за Радев.

Промяна или Подмяна ? Новият кабинет няма да е служебен, но ще е на президента

Тодор Александров

Предлаганите от партията на чалгата-“Има такъв народ“ промени в Изборния кодекс разкриха подготовката за новия политически проект свързан с президента Румен Радев. Смело може да се каже, че обитателят на „Дондуков“№2 вече си има партия. И тя не е БСП, а „Има такъв народ“.

Още преди парламентарните избори вождът на чалгарите Слави Трифонов обяви, че подкрепя самоиздигналият се за втори мандат Радев.

Сега верният му слуга Тошко внася в парламента предложение ЦИК да се назначава от президента. Дали това е случайно ? Не, не е. „Инженерите на човешките души“ от „Дондуков“№2 опитаха няколко проекта, с които да сглобят партия на Радев, но явно изпълнителите се провалиха. Както Breaking.bg писа още миналото лято с тази задача бе натоварен придворният на президентството журналист Мартин Карбовски, обезсмъртил се с поръчковото интервю с „първата дама“ Десислава Радева. Карбовски обаче бе забъркан в секс скандали, а предаването му свалено от Би Ти Ви.

След това бе пробван вариант като пропрезидентска ракета-носител да стане никому неизвестната партия „Нова България“. Явно и този проект се е провалил, защото шефът на „Нова България“ Минко Ангелов се оказа депутат от мутрите на Мая. Явно второто място на изборите е натежало партията на Слави Трифонов-Чалгаря да стане ракетата-носител на Радев за втори мандат. Колкото и да се пънат от БСП на тях е отредена второстепенна роля на масовка.

Вероятно стратезите на президента ще искат да използват инерцията, набрана от чалгарите на парламентарните избори. Втората стъпка, след ремонта на Изборния кодекс, ще бъде правителство. Да, България скоро ще има кабинет, той ще е на Румен Радев, но няма да е служебен, а формалният мандатоносител ще е партията на чалгаджиите.

Въпреки приказките как не искали подкрепа нито от ГЕРБ, нито от БСП, нито от ДПС от ИТН ще състави правителство с гласовете на последните две партии. Можете да бъдете сигурни.

Кабинетът ще е с ръководител някоя „калинка“ като чиновничката от правната комисия, избрана за председател на Народното събрание. Хоризонтът му до президентските избори. Този кабинет ще трябва да осигури заветният втори мандат. Ако забелязвате никой от „победителите“ и новото петпартийно ОФ не говори за спешни мерки за справяне с пандемията и свързаната с нея икономическа криза. Всички са се втренчили в Изборния кодекс и си мислят, че като сменят ЦИК ще спечелят изборите. Дали това ще стане, предстои да видим. Пандемия и други дреболии не ги интересуват.

Бъдете сигурни, че и в момента се водят пазарлъци и тайни преговори между „победителите“ ИТН, ДеБъ и мутрите. Тайните предварителни договорки лъснаха при избора на шеф на парламента и няколко комисии. Предлагаше се само един от „победителите“, за да не се разсейват гласовете и някой да не сбърка при гласуването. Така петата и шестата политическа сила- ДеБъ и Мутрите на Мая се оказаха с най-много шефове на комисии. Реално те командват и парламента. Татяна Дончева шефката на НС, а Христо Бойкикев, Бабикян и Хаджигенов групата на ИТН. Която е карана с автобуси под строй и следена изкъсо да не говори, за да не им лъсне простотията. Това не е промяна, това е подмяна.

Някои използват и по-остри термини като преврат. Победилата партия е навряна в ъгъла, а партии едва прескочили изборната бариера командват като победители.

Всичко това става под диктовката на президента Румен Радев, който е пълен провал като президент. Но има огромно его.

Както видяхте залъгалките за балъци-мажоритарен вот, субсидия по 1 лев и т.н. бързо бяха забравени. Бъдете сигурни, че „лустрация“ и други кьорфишеци също скоро ще изчезнат от речника на новите победители.

Целта е съвсем друга и ще я видите скоро. Затова писах и преди изборите. Но явно нямаше кой да чуе.

Очаквам и ДеБъ, уж антикомунисти, градска десница и бля-бля, също да подкрепи Румен Радев. Само, че там първо ще се играе друга игра. Ще бъде издигнат някой Трайчо Трайков, който ще вземе 9-10 %. На втория тур обаче хората на ДеБъ ще дадат гласовете си за Радев. Това вече е играно на общинските избори в София, коалиция с БСП и на тези във Варна, където „десните“ гласуваха за Костадин Костадинов-Копейкин.

Клипът към песен на Слави където Елена Костова бие мъжа си.

Те ще преглътнат и Чалгаря. И той тях. През 1998 година той бе свален от БНТ и хленчеше, че това е по заповед на премиера Иван Костов. Наложи се да прави „Хъшове“ в ресторанта на хотел „България“ на Илия Павлов. Чалгаря бе яростен критик на Костов. През 2002 година пусна анимационен клип към песента си „Реквием за една мръсница“, в който жената на Костов – Елена го налага с точилка по главата.

През 2019 година Трифонов се гавреше с мемоарите на Иван Костов като коментираше, че книгата му е по-скъпа от „Кремиковци“.

Сега това е забравено, а шефът на Костовата партия-ДСБ Атанас Атанасов додрапа до зам.-председател на Народното събрание, където го бухнаха в девета глуха.

Преврат или подмяна ? И двете. За съжаление българинът мисли ден след изборите. Дали подмяната ще успее ?

Предстои да видим. Но все пак от нас зависи, това да не стане.