Борисов: Печелим парламентарни избори за пети пореден път

0
112
Снимка: МС

Да имаш 5-10% и да говориш от името на народа е смешно. След няколко дни ще излезем и ще благодарим на цяла България, заяви лидерът на ГЕРБ

Ние доказахме, че изборите са максимално прозрачни и честни. Има още няколко дни, в които ще се обобщават резултатите. Това заяви премиерът Бойко Борисов след изборите.

„Партията показа, че без първи, втори, трети човек, може да се правим. Имахме мощна изпълнителна комисия и структури и доказахме, че може да спечелим. Това става за пети пореден път“, каза той.

„Да имаш 5-10% и да говориш от името на народа е смешно. След няколко дни ще излезем и ще благодарим на целия български народ“, каза Борисов.

„И без петел ще съмне! И без Борисов и без ГЕРБ… Има ли някой по-опитен от мен? Някой, който да се е справил с три кризи? Справих се с миграционната криза и с пандемията. Вие не усетихте, че сме в пандемия, а жеста на моите колеги в Европа – българите да получат 1,3 млн. ваксини, е голям“, заяви лидерът на ГЕРБ и благодари на всички международни лидери.

„Нека да поздравим всички, че са се явили. Не е разбираемо някой като получи 1-2-3% да говори от името на хората. Нека бъдем по-смирени и не говорим кой с кого може и с кого не може“, добави той.

По думите му предстоят най-важните месеци тази година – планът за възстановяване – 50+10 млрд.. Според него България може да изглежда по-добре и да се промени. „Никога не съм казвал, че сме идеални. Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото така няма сам да нося отговорност“, каза той.

„Знаете ли колко е лесно да съберем няколко попа и да гледаме сеира в парламента. Вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не може тази година да бъдем консолидирани, защото светът ни гледа“ заяви лидерът на ГЕРБ.

„Много хора искат да правят анти ГЕРБи анти Борисов, но си спомнете какво стана с Орешарски. Тогава те не бяха спечелили изборите и вижте какво стана“, заяви Борисов.

„Моли мили опоненти, познавам ви всички. Всички те работили с мен или поне голямата част. Израдвайте се, станахте депутати, вече сте в парламента. Искахте преврат и обяснявахте, че ви искат хората. Най-мирната, толерантна, евтина и позитивна кампания, проведохме ние“, заключи той.

„Предлагам ви мир. Нека сложим експертите и хората и да направим за България максимални усилия, за да излезем от пандемията и тръгнем нагоре. Това е моето предложение към всички. Порадвайте се ден-два-три и после помислете. Съединението прави силата. Хайде да видим можем ли да се обединим в името на държавата“, заяви Борисов.

„Лека вечер. Щом си се явил на избори и някой е гласувал за тебе, значи си победител. Ако мислиш за тях, трябва да направиш България най-доброто място за живеене“, завърши той