Борисов: За 6 месеца съсипаха всичко, което години градихме. Радев и Кацаров са срам /видео/

0
197
Снимка и видео: фейсбук

Аз съм готов да подам ръка на всяка партия, която застане до лекарите и се ваксинира, каза лидерът на ГЕРБ

Последната дума на хората трябва да бъде победа – не да се мразим, а точно обратното. Аз съм готов да подам ръка на всяка партия, която застане до лекарите и се ваксинира, заяви Бойко Борисов в Дупница.

„Да направим 50-60 хил. ваксинирани на ден. Да следваме Европа – само това е начинът да излезем от пандемията“, допълни още той.

„Мисля, че сега трябва да се търси обединение“, каза лидерът на ГЕРБ и обвини президента Румен Радев, че разединява нацията, а служебният кабинет – че е изпуснал инфлацията и цените на стоките.

„Стягайте се, не се поддавайте на провокации“, призова лидерът на ГЕРБ поддръжниците на партията. „Аз мисля, че не само това, което сме направили по градовете, видя се за 6 месеца – четири пъти повече платихте за ток, спряха се всички инфраструктурни проекти, цените растат нагоре, няма никакви мерки, нито ваксинационна кампания. Само за 6 месеца съсипаха всичко, което години градихме“, каза той.

„Първото, което трябва да направим всички политически партии, е да накараме симпатизантите да се ваксинират. Видяхте Америка, Европа… пълни стадиони, всичко работи, вече и без маски в самолетите. А ние от днес ще имаме мерки за затваряне. Срамувам се от това, което Радев и Кацаров направиха. Когато на цял свят тръгва да му работи икономиката, ние ще даваме пари от бюджета, да подкрепяме бизнес, да подкрепяме хората да отидат някъде. Откъде, накъде хората ще плащат за тестове? Донесли сме безплатни ваксини. Къде е логиката“, каза още Борисов.

„Утре сутирнта децата няма да отидат на училище, вечерта ще се съберат в дискотеката. Или някой не иска да се ваксинира, а аз или данъкоплатецът трябва да му платим теста, за да отиде на ресторант? Къде е логиката? Европа и Америка ни показаха как става. По 50-100 хил. на ден трябва да се ваксинират. Да, не е популярно, на хората вече им омръзна, но имаме 212 умрели, болниците са пълни. Ето това ни донесоха“, допълни той.